Haber/ Didar DEMİRCİ

Kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden ‘İzmir Baba’ Sancar Maruflu’yu, sevenleri Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda andı. Ardından Maruflu’nun cenazesi ikindi namazına müteakip Bostanlı Beşikcioğlu Cami’nden kaldırılarak, Işıkkent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Maruflu’nun cenazesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atila Sertel, Kani Beko, Bedri Serter, AKP İzmir Milletvekilleri Necip Nasır ve Mahmut Atila Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, ve Maruflu ailesi ile sevenleri katıldı.

Sancar Maruflu, 13 Eylül 2020’de de eşi Ayla Maruflu’yu yitirmişti.

İLK ANMA SUAT TAŞER’DE

Cenaze namazı öncesi, Karşıyaka Belediyesi organizasyonuyla Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda Sancar Maruflu için anma töreni düzenlendi. Törende Maruflu’nun anılarını içeren bir video gösterimi yapıldı. Öte yandan Maruflu’nun sevenleri, yüreklere dokunan mesajlarla, ona veda etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, üzüntülerimi kelimelerle anlatamıyorum diyerek “Onu gerçekten çok sevdim. Bugün de onun kaybından dolayı gerçekten de çok üzgünüm. Tüm İzmir’in başı sağ olsun” dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de Maruflu ismini Güzelbahçe’de bir parka vererek yaşatacaklarını söyledi. Abdül Batur, “Bu kent için çok önemli bir kimlikti. Onu tanımak şereftir” diye konuştu. CHP İzmir Milletvekilleri’nden Bedri Serter, yerinin hiçbir zaman doldurulmayacağını belirtirken, Kani Beko, ‘Sancar Maruflu’nun vefanın simgesi olduğunu dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise Sancar Maruflu’ya veda ederken onu asla unutmayacağını söyledi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de “Sancar Maruflu, kentin vefa simgesi ama ondan da önemli olan insanlığı ve duruşudur. Hiçbir zaman eğilmedi, bükülmedi. Elbette izdüşümleri olacaktır. Onun insana, doğaya, kent değerlerine duyduğu saygıyla oluşturduğu hayat felsefesinin takipçisi olacağız” sözleriyle Maruflu’ya veda etti.

ONU UNUTMAYACAĞINIZI BİLİYORUM

Suat Taşer Tiyatrosu’ndaki anma töreninde konuşan Sancar Maruflu’nun ağabeyi Selçuk Maruflu, “Onun kalbinde yanan ışık İzmir sevgisiydi. Sancar Maruflu, Atatürk, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı ve yaptığı bunca etkinliklerin hepsinin üzerinde İzmir eğer bugün bir Atatürk şehri olarak anılıyorsa, laik cumhuriyetin başkenti olarak anılıyorsa Sancar’ın bunda çok katkısı var. Ben Sancar Maruflu’yu tüm yönleriyle anlatacak değilim. Siz zaten biliyorsunuz. İzmir onun her şeyiydi. Hayatını İzmir’e vakfetti. Onu unutmayacağınızı biliyorum. Gösterdiğiniz vefa ve sevgi için aile adına teşekkür ediyorum. Cennet yoludur, Allah rahmet eylesin” sözlerini kaydetti.

Ayrıca, Sancar Maruflu’nun oğlu Cevat Ziya Maruflu da babasının annesinin acısına dayanamadığını aktararak, göz yaşları içinde “İyi değildi ama bize hiç belli etmedi. Babam bu kadar acı çekmesine rağmen başı dik bir şekilde durdu. İnsanların ona hiç sevgisi bitmedi ben bunu her zaman gördüm. Sözün bittiği yerdeyiz. Babamın hastalığı sürecinde herkes seferber oldu ama bir şey diyemiyorsunuz artık. Herkese teşekkür ediyoruz, sağ olun” dedi.