İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Basın Ligi 2019 Ünver Ergün Sezonu kupa ve plaket töreni, Tarihi Havagazı’nda düzenlenen gece ile sahiplerine verildi. Basın camiasını buluşturan gece yoğun ilgi gördü. Geceye İGC Başkanı Misket Dikmen, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sadık Uçar, Sadık Pala, Murat Attila, Erdal Erek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Şube Müdürü Tarık Çiçek, Ünver Ergün’ün eşin Nur Ergün ve kızları, İzmir Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Anıl Esen, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İzmir Şube Başkanı Kadri Yatkın, TFF İl Temsilcisi Mehmet İncu, TFF İl Temsilci Yardımcısı Selçuk Ergeldi, İl Hakem Kurulu Başkanı Raci Köprülü, SportsParka Temsilcisi Abdulkadir Oktar, İGC Basın Ligi’ne destek veren kurum, kuruluş temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Anısını yaşatmaya çalıştık

Turnuva ile ilgili kısa bilgi veren İGC Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Erek, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye’nin en köklü ve önemli kuruluşlarından biridir. Her alanda İzmir ve değerlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Birçok konuda gazetecilerin çağın gereklerine ayak uydurması için faaliyetler yürütmektedir. İGC Basın Ligi’nin de genç gazetecilerin kaynaşması ve birbirlerini tanıması için önemli olduğunun bilincindeyiz. O yüzden bunu her yıl yaparak bu geleneği sürdürme gayreti içerisinde olacağız. Turnuvayı gerçekleştirirken aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı da unutmayarak her yıl farklı bir isim altında yapıyoruz. Ünver Ergün meslek hayatı boyunca Türk sporuna önemli katılar sunmuştur. Bu yıl da Ünver Ergün Sezonu ismini vererek anısını yaşatmaya çalıştık” dedi.

Kaynaştırma görevini güdüyor

Kentteki gazetecilerin bir araya gelmesi açısından güzel bir birliktelik oluştuğuna dikkat çeken İGC Başkanı Misket Dikmen, “Geçen yıl Şevket Özçelik anısına yaptık, bu yılda rahmetli Ünver Ergün adına yaptık. Aramızdan ayrılan meslektaşlarımızın anısını yaşatma adına bu tür etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyorum. Hem meslek büyüklerimizi anmış oluyoruz hem de genç meslektaşlarımızı bir araya getirmiş oluyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de çeşitli etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Kadın gazetecilerimize de yönelik olması açısından önümüzde bowling turnuvası olacak. Namağlup şampiyon olan Turkuvaz Medya’yı tebrik ederim” değerlendirmesinde bulundu.

Gecenin sonunda ayrıca İzmir basın camiasına uzun yıllar hizmet veren, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir İl Müdürlüğü Şube Müdür Tarık Çiçek’e de bir plaket takdim edildi.

Kupa alan takımlar

*Ekrem Efe Gol Kralı,

*İLKSES Gazetesi En Centilmen Takım,

*3.’lük kupası Basın Spor,

*2.’lik kupası Sabah Gazetesi,

*Şampiyon Turkuvaz Medya