Narlıdere'de birkaç vatandaş, hava soğuk olunca otobüs durağındaki bankta oturan kediyi, 'O oturuyor, biz oturamıyoruz' diye şikayet etti. Hayvanseverler bir yazı kaleme alıp durağa astı.

Türkiye'nin dört bir yanında, sokaklarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren kedi ve köpeklere yardım edenler kadar, yaşam hakkı tanımak istemeyenler de oluyor. İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Vilayet durağında yaşamaya çalışan bir sokak kedisinin, bölgedeki birkaç vatandaş tarafından “Biz kedi var diye giremiyoruz durağa”, “O yayılmış rahat rahat durakta otururken, biz soğukta ayakta bekliyoruz”, “Bank pisleniyor” gibi gerekçelerle şikayet edilmesi, pes dedirtti. Narlıdereli hayvansever Davut Sabırsız ise bu durumu protesto etmek için “Kendinizden Utanın” başlıklı bir yazı kaleme alarak durağa astı. Sosyal medya hesabından da yaşananları paylaşan Sabırsız'a birçok hayvanseverden de destek mesajları geldi.
Sabısız, kedinin şikayet edildiğini bölgedeki hayvanseverlerden İnci Şimşek'ten öğrendiğini belirterek şunları söyledi: “Bölgedeki birkaç kişi kedinin orada yaşamasını istememiş. Kediyi şikayet etmişler, daha önce de durağın bir köşesine yuva koydular diye muhtara şikayet etmişlerdi. Hatta kedievini kaldırmışlardı. Ben kedinin şikayet edilmesine çok üzüldüm. Düzgün bir üslupla yazı yazdım. Duygularımı anlattım. Yazının 4-5 tane çıkışını aldım ve durağa yapıştırdım. Zaten bu kediciğin ömrü ne kadar, kaç sene yaşayacak ki? Ben de bu yüzden 'Utanın kendinizden' diyerek, bir serzenişte bulundum.”

VİCDAN FARKINDALIĞI


Kedinin kimseye zararı olmayan, uysal, kendini sevdiren, munis bir hayvan olduğunu, büyük ihtimalle de sokağa terk edildiğini anlatan Sabırsız, “Ben ne zaman o durağa gitsem hayvanı okşarım. Benim çok ağırıma gitti kedinin böyle şikayet edilmesi. Küçücük kediye kin beslenmesi. Bu işler vicdanla merhametle alakalıdır. Böyle zararsız, saldırgan olmayan bir kediyi durakta oturuyor diye şikayet etmek anlaşılır şey değil. Enerjilerini daha olumlu işlere versinler. Zaten bu durak çok sakin bir durak, genelde tenha olur. Kalabalık olsa bile en fazla 3 kişi oturabilir banka, o da kaç dakika oturacaksınız zaten? Hayvanı şikayet etmek için harcadıkları enerjiyi hayvanlara bir kap su koyup sevgi vermeye harcasalar dünya değişir. Benim istediğim bir vicdan farkındalığı yaratmaktı” dedi.
Davut Sabırsız her yerde hayvanseverler ve hayvanseverleri sevmeyenler olduğunu da belirterek, “Birileri bir şey yapıyor diğerleri bozuyor. Yuva koyuyor, ertesi gün bakıyorsun birileri tekmeleyip atmış. Bizim istediğimiz, kendileri kedi köpek sevmeyeceklerse sevmesinler ama sevenlere engel olmasınlar” dedi.