Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Demir, PISA sonuçlarının doğru şekilde okunması gerektiğini vurgularken; “PISA sınavına giren ülkeler arasında en çok ders çalışan bizim çocuklarımız ama en başarısız olan da yine bizim çocuklarımız” dedi.

Haber / Umut KARAKOYUN

Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala, Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir'den önemli uyarılar geldi. Eğitim camiasının bir çok sorun ile yeni döneme başlayacağına dikkat çeken Demir, PISA sonuçlarının titizilikle irdelenmesi gerektiğini dile getirdi. PISA sınavına giren ülkeler arasında en çok ders çalışan çocukların bizim çocuklarımız olduğunu söyleyen Başkan Demir, ancak en başarısız olan çocukların yine bizim çocuklarımız olduğunu kaydetti. Eğitim camiasında yıllardır dile getirilen bazı sorunların üstesinden hala gelinemediğini aktaran Demir; “PISA sonuçlarına göre eğitimde sürekli geriye gidiyoruz.

SİBER SAVAŞLAR YAŞANACAK

okul-oncesi-egitimde-ucret-karmasasi_2568_dhaphoto1Bu konuya dikkatle eğilmemiz gerekiyor. Nerede hata yaptığımızı araştırmalıyız. Yapılan müfredat güncellemesi bir ihtiyaç mıdır? Bunu uygulama esnasında göreceğiz” dedi. Bilgi teknolojileri konusunda donanımlı bireyler yetiştirmenin önemine vurgu yapan Merih Eyyup Demir, bunu başarmak için de özel ihtisas okullarının kurulmalısının gerekli olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de zekanın türlerinin keşfedildiğini ancak zeka türlerine göre okulların ayrılmadığını aktaran Başkan Demir, buna dair adımlar atmanın gerekli olduğunu söyledi. Gelecek yüzyılda dünyanın siber savaşlara sahne olacağını söyleyen Başkan Demir; “Bu nedenle eğitim alanında önlemleri şimdiden almalıyız. Beyni bu yönde beslemeli, öğrencilere gerekli olanakları sağlamalıyız” dedi. Dünyanın eğitim alanında son teknolojileri öğrenip bu yönde adım atarken, Türkiye'de daha okulların hizmetli personel sorununu aşamadığını vurgulayan Merih Eyyup Demir, şunları söyledi: “Eğitim tezatlarla yürüyüp gidiyor. Okullarda hizmetli personel sıkıntısı had safhada.


MEB'E ÖNERİM VAR

Veli, okulda öncelikle sağlıklı bir ortam ile iyi bir eğitim görmek istiyor. Sağlıklı bir ortam sağlanmayan yerden iyi bir eğitim beklemek mümkün değil. Okulların hizmetli personeli İŞKUR'da sağlanıyordu ama bu pek de sağlıklı sonuçlar doğurmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bir teklifimiz var. Öğrenci başına okullara 100 lira ödenek ayırın. Okulun kendisine verin.” Memur-Sen ile AKP İktidarı arasında imzalan TİS'e de değinen Başkan Demir, zam oranlarını eleştirdi. Aslında memurların zam almadığını kaydeden Demir; “Vergi dilimi çok yüksek. Aslında verilen yüzde 3'lük zam, yüzde 5 olarak geri alınıyor. Her şey bu kadar ortadayken kimsenin kimseden bir şeyler bekleme hakkı yok” dedi.