Menderes Halk Eğitim Merkezi'nde İzmir Parkinson Derneği'nce gerçekleştirilen hobi kursları eşliğinde parkinson hastaları hayattan kopmuyor, sanat ile terapi yapıyor.

İzmir de çok sayıda parkinson hastası sanatla terapi yapıyor. Menderes Halk Eğitim Merkezi'nde İzmir Parkinson Derneği'nce gerçekleştirilen kurslar eşliğinde parkinson hastaları hayattan kopmuyor, yaratmanın heyecanını yaşıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de 67 yaşındaki parkinson hastası Neval Avcı. Avcı kendisine hastalık teşhisi konduktan sonra eşi Kazım Avcı'nın da desteği ile Menderes Halk Eğitim Merkezin'de resim, ahşap boya ve nakış kurslarına katılan Avcı'nın hayatı değişti.

HAYATIM DEĞİŞTİ


Kurslarda öğrendikleri ile Özdere'deki evini hobi atölyesine çeviren Avcı hastalığın etkilerinden terapi gibi gelen sanat ile kurtuldu. Neval Avcı, "Eşim bahçemizde yetiştirdiğimiz kabaklarla gece lambaları, bebekler, şekerlikler gibi objeler yaparken bende yağlı boya resimleri yapıyorum. Resim yaparken çok mutlu oluyorum, bana yaşadığım rahsızlıkları, sıkıntıları unutturuyor "dedi.

DESTEK OLUYORUZ


İzmir Parkinson Derneği Başkanı Gülnur Uğurlu Kelçe, derneği 2015 yılında parkinson hastalarının sesi olmak için faliyete geçirdiklerini belirterek, "Parkinson hastaları genellikle evlerinin dışında görülmek istemez, toplum içinde olmaktan çekinir. Bu konuda farkındalık yaratıp moral motivasyon çalışmaları ile onların yaşam kalitesini yükseltip, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaya çalışıyoruz. Ülkemizde parkinson hastalığına karşı faaliyete geçen ilk derneğiz. Burada resim, müzik, nefes eksersizleri, film gösterimi, kitap okuma gibi faliyetler yapıyoruz. Ayrıca moral ve motivasyon gezileri düzenliyoruz. Bu etkinlikler ile hastalarımıza destek oluyoruz” dedi.