İzmir'in Çeşme ilçesinde, Boyalık Körfezi manzaralı hazine arazisi işgali, mahalle muhtarının çabası ile kağıt üzerinde engellense de, işgal eden kişinin diktiği meyve ağaçları ile sürdüğü belirtildi.

Boyalık Otel'in karşısındaki yamaçta bulunan 322 ada, 17 ve 18 parsellerde, mayıs ayında iş makineleri ile arazinin düzeltilmesi, vatandaşları harekete geçirdi. Vatandaşlardan çok sayıda ihbar ve şikayet alan Çeşme Kent Konseyi Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı ve Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül, 21 Mayıs tarihinde, Çeşme Kaymakamlığı'na yazdığı bir dilekçe ile durumu bildirdi. Şikayetçi vatandaşların, söz konusu parsellerin kime ait olduğunu, iş makineleri ile çalışmak için izin alıp almadıklarını, mahallenin doğal güzelliğinin neden bozulduğu yönünde bilgi almak istediklerini dilekçesinde belirten Muhtar Özgül, bu sorulara Kaymakamlık'tan yanıt istedi.

"SÖZLEŞME VE İZİN OLMADAN İŞGAL EDİLMİŞ"


Dilekçesine 8 Haziran tarihinde, Milli Emlak Müdürü Ercan Çiçek imzasıyla cevap alan Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül, cevap yazısında; "Söz konusu taşınmazların mülkiyeti Hazine'ye ait olup, iş makineleri ile çalışma yapan kişi, herhangi bir kira sözleşmesi ve izin olmaksızın taşınmazları işgal etmiştir. Bu nedenle fuzuli işgale 08.06.2018 tarihinde ecrimisil tahakkuk ettirilerek, taşınmazların tahliyesi istenilmiştir" ifadelerine yer verildiğini kaydetti. Muhtar Özgül, Kaymakamlık'tan gelen bu yazıya rağmen, işgal edilen araziye çok sayıda meyve ağacının dikilmesinin, işgalin sürdüğünün açık göstergesi olduğunu söyledi.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"


Muhtar Özgül, Milli Emlak Müdürlüğü imzalı cevap yazısında, "Herhangi bir kira sözleşmesi ve izin olmaksızın" ibaresi ile taşınmazların işgal edildiğinin belirtilmiş olmasına ve tahliyesinin istenmesine karşın, çok sayıda meyve ağacının dikilmesinin arazinin rant amacıyla işgal edildiği anlamına geldiğini söyledi. Muhtar Özgül, yetkililerin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, işgale son verilinceye kadar takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.