9 Eylül Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen'in babası TRT İzmir Radyosu ve Televizyonunun sevilen sesi, Toygun Dikmen vefat etti.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'in babası TRT Türk Halk Müziği sanatçısı, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı duayen hocalarından Toygun Dikmen vefat etti  Toygun Dikmen'in cenazesi bugün 15:30 da Çeşmealtı Güvendik Mezarlığında toprağa verilecek.

Toygun Dikmen kimdir?

Toygun Dikmen, 1936 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamlayan sanatçı, 1955 yılında İzmir Radyosunun açtığı sınavı kazanarak ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 1957-58 yıllarında İzmir Radyosu Yurttan Sesler Korosunun şefi olan Mustafa Hoşsu'dan dersler alarak kendini geliştirdi.

30 yıla yakın çalıştığı radyodan 1983 yılında ayrılan Toygun Dikmen, 1983'te, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarına öğretim görevlisi olarak girdi ve Türk Halk Müziği ile ilgili bütün dallarda görev aldı. Bu üniversitede yetiştirdiği öğrencilerinin birçoğu TRT ve devlet korolarında görev almıştır.

Avrupa'da yapılan çeşitli yarışmalarda dereceler alan sanatçı, Türk Halk Müziği ve Türk Halk Kültürü üzerine ulusal ve uluslararası kongrelerde birçok seminer vermiştir.