Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Mimarlık Haftası’nı bu yıl yoğun bir etkinlik programı ile kutlamaya hazırlanıyor.Uluslararası alanda ‘Herkes İçin Konut’ mottosuyla kutlanacak Mimarlık Günü,  İzmir’de bu yıl da bir haftaya yayılacak söyleşi, panel ve sergilerle dopdolu bir program içeriyor. Açılışı 7 Ekim 2018 tarihinde İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşecek hafta kapsamında öğrenciler ve mimarlar için atölyeler ve mimarlık gezileri de düzenlenecek.

Deneyimli mimarlara plaket

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan,  açılışta mimarlık mesleğinde 50 ve 30. yılını dolduran üyelerin plaketle onurlandırılacağını belirterek, aynı gün 2 ayrı sergi açılışını da gerçekleştireceklerini vurguladı. Alpaslan, ilgi duyan herkesi sergi ve söyleşilere izlemeye davet etti.

Hafta kapsamında; Türkiye’nin önemli mimarlık eleştirmenleri; Uğur Tanyeli ve Bülent Tanju ile dünya çapında nitelikli projelere imza atan Emre Arolat’ın katılacağı ‘Herkes İçin Konut’ paneli, Hikmet Sivri Gökmen’in yürütücülüğünü gerçekleştireceği Çocuk ve Mimarlık, Ağa Han ödüllü mimar Han Tümertekin söyleşisi ile Değişen İzmir, Eski İzmir sergileri ile Çanakkale Gezisi gerçekleştirilecek.

Açılışı 7 Ekim Pazartesi günü  saat 18.00’de Mimarlık Merkezi’nde yapılacak olan Mimarlık Haftası için detaylı bilgiye [http://www.izmimod.org.tr'den]www.izmimod.org.tr’den ulaşılabilir.