Haber/Didar DEMİRCİ

Gaziemir Belediyesi’nde çalışan memurlar 217 gündür Toplu Sözleşmeyle elde ettikleri hakları geri alabilmek için eylem yapıyor. Daha öncesinde iş bırakan, tabutlarla eylem yapan memurlar, bu kez de belediye önünde ‘Emeğe saygı, adalete davet’ pankartıyla Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube imza çadırı kurdu. Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Işık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, üyemiz olan memurların Toplu Sözleşme ücretlerini, 217 gün önce; "ben öyle karar aldım" diyerek, tek taraflı ve keyfi bir şekilde iptal etmiştir. Ülkemizin çok acı bir şekilde yaşadığı ‘tek adam rejimi’ne özenen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yaptığı, bu haksızlığı, hukuksuzluğu, emekçinin ekmeğine göz koymasını, protesto etmek ve üyelerimizin, Anayasal hakları olan Toplu Sözleşme hakkının yeniden verilmesini sağlamak için, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı, “Emeğe Saygı, Adalete Davet” için, belediyenin önünde imza çadırını kurduk. Sonuç alıncaya kadar Gaziemir Belediyesi’nin önünü terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

Arda’ya mobbing suçlaması

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ilk günden itibaren diyalog yolunu kapattığını ve memurlara eylem yapmaktan başka çare bırakmadığını dile getiren Işık, “Halil Arda, üyelerimizin Toplu Sözleşme ücretlerini kesmekle yetinmemiş, hakkını arayan memurlara yıllık izinlerini kullandırmayarak, hakkını arayan memurlara mobbing uygulayarak iş barışını da bozmuştur” diye konuştu.

Işık, “Tüm Yerel-Sen 2 Nolu Şube önderliğinde; üyelerimizin emeği, ekmeği ve geleceği için faşizan bir tutum içine giren Halil Arda’ya karşı onur mücadelesi vermeye, uğrunda bedeller ödediğimiz Toplu Sözleşme hakkımızın gasp edilmesine karşı direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.