İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 104 gündür işe dönüş için açlık grevi yapan Mahir Kılıç'ın ölüm orucu kararı alması ve bu kararı 26 Şubat 2018 günü uygulamaya başlayacağı kararı başta birlikte işe dönüş mücadelesi verdiği arkadaşları dahil onu tanıyan herkesi üzdü.

Konu ile ilgili açıklama yapan arkadaşları Mahir Kılıç'ın sakat kalması üzerinden bir iş talebi olmadıklarını belirterek bu konu ile ilgili yaptıkları basın açıklamasında, "İzmir Büyükşehir Belediyesi haksız,hukuksuz olarak yüzlerce kişiyi işten attı.Bu işçilerden Mahir Kılıç 104 gündür açlık grevinde.Onunla birlikte işini isteyen işçiler olacak bizler;Salih Akdeniz,Seval Gündüz,Elif Esen,Mehmet Özdengiz ve Barış Kaya 4 aydır kış ayını İzmir Büyükşehir Belediyesinin önünde işimizi isteyerek geçirdik. Geldiğimiz noktada açlık grevcisi arkadaşımız Mahir Kılıç,açlık grevi kararını ölüm orucuna çevirme kararı almıştır ve bunu biz arkadaşlarına danışmadan yapmıştır" dedi.

"Vazgeçirmek görevimizdir"


Mahir Kılıç açlık grevi 104. gününde şeker ve B1'i kesmenin bir hafta içinde ölmek,iyi ihtimalle de sakat kalmak demek olduğunu dile getiren Kılıç, "Arkadaşları olarak ikna etmeye uğraştık ancak inatçı tavrından vazgeçiremedik,bu kararını desteklemiyoruz. Kendisi 83 kilodan 66 kiloya düştü. Eşi hamile 9 yaşında birde kızı var. Her şey Aziz Kocaoğlu'nun iki dudağı arasında, bu konuda parti il, ilçe belediyelerinin, sendikaların girişimlerini dinlemiyor. Dostlarımız ve Mahir’in dostlarından istirhamımızdır; bu tavrı desteklemek değil vazgeçirmek görevimizdir.Bu konuda destek olunursa çok mutlu olacağız" diye konuştu.