Haber/ Gökçe ADAR

Kültürpark'ın İzmir'in gözbebeği olduğunu dile getiren platform üyeleri, “Kültürpark'ın yenilenmesi, revize edilmesi ve halkı kendisine çekmesi gerekiyor. Şuan ki belediye yönetimi, Kültürpark'ı ihtiyaçları doğrultusunda kullanıyor. Yeni seçilecek belediye başkanının bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” dedi. Platform sözcüsü Erol Akcan, “Kültürpark'ın yenilenmesi, revize olması ve İzmirlileri kendine çekmesi gerekiyor. İçerisindeki esnafında bu yenilenmeye ayak uydurması gerekiyor. Bunun için belediyeye büyük görev düşüyor. Yeni gelecek belediye başkanın bizi tanımasını, bizim ile iletişime geçmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Değişmesi şart

Kültürpark'ın korunması amacıyla bir imar planının oluşturulması gerektiğini söyleyen Platform üyelerinden Halil İbrahim Alpaslan, şöyle konuştu: “Kültürpark bu şehrin en önemli kamusal yapılarından birtanesi. Tüm İzmirlilerin mekanı. Bu yüzden, Kültürpark'ın geleceği ne olması gerekiyor diye hep birlikte bir plan yapılması gerekiyor. Belediyenin bir plan yapıpta önümüze koyması doğru değil. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler hatta belki bireyler bile katılarak koruma amaçlı imar planı yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu imar planının ardından bunun ticari ayakları ne olabilir diye düşünülmesi gerekiyor. Kültürpark, İzmir'in göz bebeği. Orada ki ticarette ona yakışır hale gelmesi gerekiyor. Oradaki yemek yerlerinin çokta tercih edilir bir hali yok hem nitelik açısından hem de kentlilere hitap etme açısından. Esnaf sürekli olarak can çekiştiğini söylüyor ama esnafın neden oraya gelmediğini sorgulaması gerekiyor. Değişmesi şart.”

Umut içindeyiz

Yapılacak yerel seçimlerde umutları olduğunu söyleyen platform üyeleri, şu ifadeleri kullandı: “ Yeni seçilecek belediye başkanının daha katılımcı daha şeffaf bir yönetim şekli belirlemesi gerekiyor. Ama var olan belediye başkanının yönetim şekli ile devam edilirse, Kültürpark için sıkıntı olabilir. Bu yöntem değişirse, olumlu gelişmeler olabilir. Kültürpark ciddi ticari potansiyel de taşıyor. Biz Kültürpark orman olsun demiyoruz. Daha fazla kentlinin tercih etmesini istiyoruz. Önümüzdeki seçimler için büyük bir umut içerisindeyiz.”