Kudret narını Menemen'deki bahçesinde üreten ve bu yıl ilk kez pazara getiren Harun Birlik, sayısız faydası bulunan meyve için özel müşterileri olduğunu söyledi.

Meyve ve yaprakları, mineral ile vitaminler bakımından zengin olan kudret narı pazardaki yerini aldı. Yaz mevsimine yaklaştıkça büyümesi ve uzaması hızlanan kudret narını bu yıl ilk kez pazara getirdiğini belirten Harun Birlik, 3 yıldır Menemen'de üreticilik yaptığını söyledi. Ürünün özellikle mide rahatsızlıklarında çok etkili olduğunu dile getiren Birlik, "Kudret narı ülser, gastrit, reflü varsa tedavi eder. Yanıklarda çok etkilidir. Yanık olan yere sürdüğünüz anda iz kalmaz, cildi yeniler. Bahçemde üretiyorum tanesini 5 liradan satıyorum" dedi. Eylül ayının sonlarına kadar yetiştirilen kudret narının hazırlanışı hakkında da bilgi veren Birlik, şöyle konuştu:

"Metal bıçak kullanmadan ufaltılan kudret narı bir kavanoz ya da şişenin içine yerleştirilip 3 santimetre üstüne çıkacak kadar zeytinyağı doldurulur. En az 1 ay bekletilir. Sabahları aç karnına birer tatlı kaşığı ile tüketilir. Kullanılan kaşığın da metal olmaması gerekir. Bu sene ilk ürünüm, ilk kez geldim pazara. Tezgahtaki bütün ürünler akşama kadar bitiyor. Kalanı da eve götürüp şişeliyorum. Şişelenmiş olarak da satıyorum. Pazarda beni tanıyan müşterilerim var, sürekli gelip alırlar. Faydaları saymakla bitmiyor."

Kudret narını kullandıktan sonra çok faydasını gördüğünü belirten Murat Göktaş da, "Yaklaşık 10 yıl önce buzdolabının paslı demiri bacağımı kesmişti. Oluk oluk kan akmaya başladı. Bir yakınım kudret narının işlem görmüş halini getirdi, bacağıma sürdü. 1 gün sonra yaram kapandı. Mucizevi bir şey" dedi. DHA