İzmir Büyükşehir Belediyesi, son yılların en nitelikli parkını Karşıyaka Mavişehir'de açtı. 100 dönümlük Halk Park'ın açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu bölge için yaptıkları plana TOKİ'nin uymadığını, yeşil alan ve spor alanı olarak ayırdıkları arazilerin bile satılarak ranta teslim edildiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı, TOKİ'nin 3. şahıslara metrekaresi 330 TL'den arazi sattığı bölgede, Opera binası için aynı kurumun kendilerinden metrekare başına 3 bin 750 TL talep ettiğini de açıkladı.

Gerçekleştirdiği yeşil alan düzenlemeleriyle kentlilere soluk aldıracak park ve rekreasyon alanları oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Nisan ayında Mavişehir'e ünlü İzmirli mizah yazarı Muzaffer İzgü Parkı'nı kazandırmıştı. Büyükşehir Belediyesi, Karşıyakalılar tarafından çok beğenilen bu parkından ardından, yine Mavişehir'deki “Halk Park”ı da tamamladı. Yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda modern ve yenilikçi bir anlayışla tasarlanan Halk Park, düzenlenen törenle açıldı. Yoğun ilgi gören açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mavişehir bölgesinin kentin çok değerli alanlarından biri olduğunu, ancak TOKİ'nin bu bölgeyi ranta teslim ettiğini söyledi.


SPOR ALANLARINI BİLE SATTILAR


Bu bölge için  TOKİ ile anlaşarak plan yaptıklarını ancak TOKİ'nin bu plana uymadığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Mavişehir'de ne kadar alan varsa ranta teslim edildi. 100 dönüm alanı açık spor alanı ayırdık ancak TOKİ sattı. Bu bölge önce Emlak Kredi Bankası'na,  Emlak Konut'a, ardından TOKİ'nin kullanımına verilen bir bölge; dolgu alanıydı. Plan yaparak yeşil alan ve açık spor alanı olarak ayırdığımız 15 dönüm yeri de sattılar. 100 dönüm alanı satın alanlar sonra bize gelerek imara açılmasını istedi. Biz de spor alanı olduğunu, imara açamayacağımızı söyledik. Bilerek aldıklarını, belediyenin planı değiştirebileceğini söylediler.  Biz de 'Belediye planı değiştirmez. Sen gideceksin derdini aldığın kişi ve kuruma anlatacaksın' dedik. Sonra araya siyasetçiler girdi. Burası İzmir'in en nadide yerlerinden birisi olabilirdi. Yoğunluk artışları olmasaydı, bugünkü durumundan çok daha iyi olabilirdi" diye konuştu.


ONLARA 330, BİZE 3 BİN 750


Mavişehir'e Anadolu'nun ilk opera binasını kazandıracaklarını, yer teslimi yapmak için gün saydıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, 2008 yılında Karşıyaka Belediyesi'nden satın aldıkları arazi ile ilgili yaşadıkları olayları da paylaştı. Opera binası  için ön tarafta yer alan Karşıyaka Belediyesi ile TOKİ'ye ait arazilerin de satın alınması gerektiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Karşıyaka Belediyesi'nden istediğimiz bu  araziyi satın aldık. Sonra da TOKİ'ye müracaat ettik. TOKİ bize arazi için metrekaresine 3 bin 750 lira fiyat verdi. Gayrimenkul değerlendirme kuruluşunun bu değeri verdiğini söylediler. Garip kuşun yuvasını Allah yapar. O gün postadan evrak çıktı.  O notta Mavişehir'de hangi müteahhitin hangi arsayı metrekare fiyatı olarak kaça aldığı yazılıydı. Bugün ön tarafta yapılan gökdelenin arazisinin metrekaresi 330 TL'ye alınmış. 750 ve 1200 TL'ye alan var. Bana verilen fiyat 3 bin 750 TL. En pahalısından kaç kat daha pahalı.  Ben TOKİ Başkanı'na bu belgenin faksını gönderdim, ardından da telefon ettim. Dedi ki; 'Başkanım haklısın. Değerlendirme kuruluşlarına biz bunu veriyoruz, değerlendiriyor. Onu 330 değerlendirmiş seninkini de 3 bin 750' dedi. Ben de 'Bu listeyi basına vereceğim' dedim. O zaman bizimkini 1750'ye düşürdüler. Böyle devlet yönetilir mi? Biz kentimizin yaşanılır olması için parklar,  yeşil alanlar yapıyoruz, çevreye değer veriyoruz. Kentimize değer katıyoruz. Devraldığımız yeşil alanı şuanda 3 kat büyüttük. Kanal kenarındaki bu 100 dönüm alanın çevre düzenlemesini yaptık, buraya hem bir park hem de yeşil alan kazandırdık. Çevre yatırımlarına var gücümüzle devam ediyoruz".


BELEDİYECİLİKTE AÇIK ARA ÖNDEYİZ


Kenti kalkındırmak için 2004 yılında yola çıktıklarını, sadece belediyecilik yapmadıklarını da ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Aynı zamanda kenti sanayisinden, tarımına, hizmet sektöründen turizmine, lojistiğinden kültür- sanatına kadar kalkındırmayı görev edindik.  Bundan sonra kentimizin katlanarak büyümesini sağlayacağız. Türkiye'de en borçlu belediyeler arasında Ankara, Kocaeli ve İzmir vardı. Bugün 4 milyon 350 bin nüfuslu İzmir'i, Türkiye Cumhuriyeti'nin en borçlu belediyesinden bir kuruş vadesi geçmiş borcu olmayan, hazineye borcu olmayan, en yüksek kredi notuna sahip bir belediye haline getirdik. Türkiye'de kredi notu AAA olan bizden başka devlet kurumu yok. Ancak gelişmiş 10- 12 ülkenin kredi notu AAA. Bunu 14 yılda başardık" dedi.

BİR TELEFONLA GİTTİLER


Bugün AKP'nin çok övünerek anlattığı AKP belediyeciliğinin "bir hikaye" olduğunun da altını çizen Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"'AKP belediyeciliği ile tanışın' diye bize 15 yıl hikaye anlattılar. Sonunda baktık ki İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir belediye başkanları bir telefonla gitti. Demek ki AKP belediyeciliği diye bir belediyecilik yokmuş. Ekonominin, devlet kurumlarının durumu da ortada. Dış politika sorunlarımız malum. Dünyada herkesle kavgalı bir ülke olduk. Dışarıda itibarımız kalmadı. Dışarıya güven veremiyoruz."


SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM


24 Haziran'da vatandaşlara sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan Başkan Kocaoğlu, "Seçim günü bütün toplumun ayakta olması gerekiyor. O gün öyle bir coşku yaşamalıyız ki, seçim günü sandıklarda hile yapmak isteyenleri eli ayağına dolaşmalı. 24'ünde hedef parlamentoda çoğunluğu, 8 Temmuz'da da hedef cumhurbaşkanlığını almaktır.  Başka türlü bu ülke bu dertlerden kurtulamaz. Hep beraber ayakta olacağız. Görev yapacağız. Bunu kendimiz için değil çocuklarımız için yapacağız. Bunu ülkemiz için, geleceğimiz için yapacağız" açıklamasında bulundu.

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, yaşamı sürdürmek için hayal gücünün önemine değinerek, "Biz yerel yöneticiler hayal kurarak kentlerimize yatırım yapıyoruz. Kentin abisi olan Aziz Abimiz Halk Parkı'ı Karşıyaka'ya kazandırdı. Biz kentimize aşığız.  Ağaç dikiyoruz, dikmeye devam edeceğiz" dedi.


MAVİŞEHİR'E YENİ NEFES


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavişehir'deki yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerine kurulan Halkpark'ta, İngiltere’nin başkenti Londra’daki ünlü Hyde Park’ta olduğu gibi, halkın kendini ifade edebileceği serbest kürsü ve yazı duvarları bulunuyor. 7’den 70’e her yaş grubuna uygun aktivite ve spor alanlarıyla İzmirlilerin nefes alacağı yeni buluşma mekanı modern ve yenilikçi düzenlemesi ile dikkat çekiyor. Halk Park’ta 66 bin 500 metrekare yeşil alanın dışında 3 adet ayrı çocuk oyun alanı ve bir tanesi ileri yaş olmak üze 2 tane kondisyon alanı yer alıyor. Bunların yanı sıra parkta ücretsiz wifi erişimi, karavan kafe, 2 adet su duvarı ile 3 adet yaya köprüsü de bulunuyor.  Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, tasarladığı çim dinlenme alanlarıyla da İzmirlilere keyifli bir güneşlenme olanağı da sağlıyor. Halk Park’a farklı türlerde 931 ağaç, 18 bin çalı, 5 bin yer örtücü ve sarılıcı bitki dikildi.