Karabağlar Kız Öğrenci Yurdu 2018-2019 eğitim-öğretim yılında kapılarını açacak. ADD Karabağlar Şubesi'nin işleteceği yurdun iç düzenlemesi için hayırseverlere çağrı yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabağlar Şubesi, 14 Mayıs Pazartesi günü ADD İzmir Şube başkanlarının da katılımı ile inşaatı 1.5 yılda tamamlanan ve şu an iç düzenlemesi yapılan Karabağlar Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantı sonrası, ADD Karabağlar Şubesi'nin projelendirdiği; 2018-2019 öğretim yılında faaliyete geçecek olan Yeşilyurt son duraktaki Tahsin Yazıcı mahallesinde yer alan Kız Öğrenci Yurdu gezildi. ADD yetkilileri önümüzdeki hafta da ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın İzmir'e gelerek, yurtta incelemelerde bulunacağını kaydetti.

BELEDİYELER EL VERDİ


Misafirhane, 94 odasıyla toplam 270 kız öğrenciye hizmet verecek. Yurdun odalarının eşya ile donatılması ve iç döşemesini ise eğitime gönül veren hayırseverlerin destekleri ile yaptıracak olan ADD Karabağlar Şubesi yönetimi, şube başkanları, ADD üyeleri ve tüm vatandaşlardan destek beklediklerini dile getirdi. Yetkililer, başarılı öğrencilerin barınma sorununa çözüm olacak bu yurda destek vermek isteyenlerin ADD Karabağlar şubesinin 0232 262 29 19 no'lu telefonundan hafta içi her gün saat 10:00-16:00 arasında kendileri ile iletişime geçebileceklerini kaydetti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'nin ortaklaşa inşaatını yaptığı Karabağlar Kız Öğrenci Yurdu 18 ayda tamamlandı. Yurt inşaatın tamamlanmasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi'ne tahsis edildi. Kız yurdu ADD Karabağlar Şubesi'nce işletilecek.