Menderes Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Klaros Felsefe Akademisi tarafından düzenlenen Uluslararası Klaros Felsefe ve Sanat Festivali'nde 2 bin 500 yıllık Klaros şenlikleri yeniden canlandırdı. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 2 bin 500 sene önce her yıl çiçek bayramı, hasat bayramı, sanat bayramı olarak uluslararası ölçekte kutlanan bu şenlikleri her yıl uluslararası katılımlarla Klaros Antik Kenti'nde düzenlemek istediklerini kaydetti.

'DÜNYANIN 2'NCİ BÜYÜĞÜ'
Kayalar, “Dünyanın en büyük ikinci Kehanet Merkezi olan Klaros'u dünya mirası olarak yeniden gün yüzüne çıkaracak çalışmalar sürüyor. Hem İzmir hem de Menderes’in tanıtımını sağlayacak olan kehanet merkezinde her yıl mayıs ayında Klaros Felsefe Sanat ve Kehanet Festivali düzenleyerek dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından ünlü bilim insanları, astrologlar, felsefeciler, sanatçıların katılımıyla tıpkı 2 bin 500 yıl önceki gibi tüm dünyanın konuştuğu etkinlikler, sempozyumlar, şenlikler düzenleyeceğiz” dedi. 

DENGEŞİK: DEVAM ETMELİ
Klaros Felsefe Akademisi kurucusu Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, 5 gün süren Türkiye'nin en büyük felsefe sempozyumuna katılmak için dünyanın ve Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen bilim insanları ve sanatçıların Menderesliler tarafından ilgiyle karşılandığını vurguladı. Elbeyoğlu, “Eğitim Bilimci Natalia Krukov'un Çocuk Oyuncakları Müzesi, David Henselder'in 'Sokak Emeği' konulu fotoğraf sergisi ve Özgür Başkaya'nın 'Sokrates'in Savunması' tiyatro oyunu ilgiyle izlendi. Çocuklarla Felsefe Atölyesi'nde de minikler felsefeyi öğrendi” diye konuştu. Festivalin son gününe katılan İzmir Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik ise bu etkinliğin sürekli hale gelmesinden memnuniyet duyacaklarını açıklarken yazar Kemal Yalçın da 'Kalemler ve Yürekler' adlı kitabını imzalayarak Dengeşik'e hediye etti.