İzgazete’nin haberine göre; Bugün öğleden sonra, Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri CHP’li Karaburun Belediyesi’ne baskın yaparak belediye binasında arama başlattı. Belediyede arama faaliyetlerinin devam ettiği, bazı evraklara el konulduğu öğrenildi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın baskı esnasında İzmir’de olduğu ve programlarını yarım bırakarak ilçeye dönüş yaptığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç’ın da Karaburun’a hareket ettiği öğrenildi. Karaburun Belediyesi’ne yapılan baskının nedeni henüz bilinmiyor. 

CHP’li Bakan’dan destek

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karaburun Belediyesi’ne düzenlenen baskına tepki gösterdi. Bakan, yaptığı açıklamada Seçilmiş belediye başkanımızın yanındayız. Hukuki süreci takip ediyoruz,” dedi.

CHP’li Bakan yaptığı açıklamada belediyelerin zaten İçişleri Bakanlığı’nın denetimi aldında olduğunu belirtti. Bakan “Yerel yönetimlerin denetimine ilişkin usul ve esaslar bellidir. Yargısal denetimde Sayıştay’ın mali alanda yaptığı tek taraflı denetim; yönetsel yargı denetimi Danıştay’ca, adli denetim Yargıtay’ca yapılır. Tüm evrakları gerek iç denetim birimleri, gerekse İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu ve Mahalli İdareler Kontrolörleri’nin denetimine açık olan bir belediyede kamuoyunca yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek şekilde bir operasyon görüntüsü verilmesi yapılan işlemin yargısal değil siyasal olduğu izlenimi vermektedir,” dedi.