Karabağlar Belediye Meclisi üyeleri Mehmet Şirin Aydemir ve Ömer Altınpınar, belediyenin usulsüz ve hatalı işlemlerle zarara uğratıldığı iddia etti.

Karabağlar Belediye Meclisinin AKP 'li meclis üyeleri Aydemir ve Altınpınar, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, denetim komisyonu ve belediye yönetimine yönlendirdikleri soruların yanıtlanmaması üzerine, belediyenin nisan ayı meclisinde açıklanan denetim raporuna şerh koyduklarını ifade etti.

Belediyede vekaleten görev yapan üç müdüre "asil müdür" maaşı ödendiği, bini aşkın sözleşmeli personel alımının gerekçesinin açıklanmadığı, belediyenin yeteri kadar personeli olmasına rağmen bütün etkinliklerin doğrudan teminle ajanslara yaptırıldığı iddia edilen açıklamada, belediyenin usulsüz ihaleler sonrası açılan davalar sonucu oluşan tazminatlar ve yanlış vergi uygulamaları sonucu oluşan tazminat yükleriyle kamu zararı oluştuğu öne sürüldü.

Açıklamada, belediyenin kamulaştırmasız el atma davalarında da tazminatlarla karşı karşıya olduğu ifade edilerek belediyenin elektrik ve su abonelikleriyle ilgili ödemelerin geciktirilmesi sonucu faiz ödemeleriyle de zarara uğratıldığı savunuldu. AA