HABER/ Gökçe ADAR

Karabağlar Belediyesi'ne bağlı Spor A.Ş'de 22 gündür devam eden grev uzlaşmayla sona erdi. Karabağlar Belediyesi yetkilileri ve sendika temsilcileri arasında yapılan görüşmede, yetkililerin yüzde 42 oranındaki zam teklifi kabul edildi. Buna göre işçilerin maaşında, sosyal haklar dahil yüzde 42 oranında artış sağlandı. Yapılan teklif ile birlikte, işçilerin maaşı 2 bin 59 liradan net 2 bin 900 liraya yükseldi. Ayrıca, işçilerin maaşına altı buçuk ay sonra enflasyon artı yüzde 2 oranında zam yapılacağı kaydedildi. İşçilerin ikinci yıldan itibaren paso alabileceği ve 22 gündür grevde olan işçilere, geçmişe yönelik kazanılmış haklarının da ödeneceği öğrenildi.

Fedakarlık yapıldı

Verilen oranın işçileri mutlu ettiğini söyleyen Devrimci Turizm İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Zöhre Aksüt, şöyle konuştu: “İşverenden yüzde 42 oranında teklif gelince işçilerimiz ile görüştük. Yetkililere, oranı tek bir işçinin bile kabul etmediği takdirde imzayı atmayacağımızı belirttik. Tüm işçilerimiz orana sıcak bakınca, masaya oturup imzalarımızı attık. Bizim talebimiz yüzde 54 idi. Greve çıktığımızda yüzde 20 oranında bir zam teklif ile gelmişlerdi. Her iki taraf da, oranda fedakarlık yaptı ve yüzde 42'de uzlaşıldı.” İşçilerin direnerek haklarını aldıklarını belirten Aksüt, “Biz işçilerin sadece sesi olduk. Onlar direnmeyi istediler ve haklarını direnerek kazandılar. Çıktığımız grev, tüm işçilerimiz için iyi bir eğitim oldu. Sonucu da hayırlara vesile olsun” dedi.

22 İşçiyi kapsıyor

İki yıllık anlaşmanın Karabağlar Belediyesi'nin Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Uzundere Rekreasyon Alanı ve Kara Fatma Parkı sosyal tesislerinde garson, aşçı, temizlikçi ve kasiyer olarak çalışan 22 işçiyi kapsadığı öğrenildi. TİS kapsamında, Karabağlar Belediyesi yetkilileri tarafından sendika temsilcilerine yüzde 27 oranında zam teklif edilmişti. Beş aylık süreçte taraflar uzlaşma sağlayamayınca, işçiler 22 Şubat günü saat 09.00 itibariyle greve çıkmıştı.