Haber/ Özge Günerken


Proje kapsamında Migros bünyesinde son kullanma tarihi yaklaşmış olan güvenle tüketilebilir ürünler HAYTAP aracılığı ile sahipsiz canlara ulaştırılıyor ve böylece sokak hayvanlarının aç kalmaması sağlanıyor.

7 yıl önce proje küçük adımlarla başlamış ve çok geçmeden tüm Türkiye’ye yayılmıştı. 64 şube ile başlayan proje bugün 500’ün üzerinde anlaşmalı şubeye ulaştı. 7 yılda Migros şubelerinden alınan gıda malzemeleri milyonlarca canın karnını doyurdu.

Geçtiğimiz hafta yanlış şikayet üzerine kısa süreli kesintiye uğrayan proje, HAYTAP'ın Tarım ve Orman Bakanlığı’na yaptığı başvuru ve görüşmeler sonrası düzeltilerek kaldığı yerden devam ediyor.

Kampanya 3 günlük kesintinin ardından 18 Ağustos itibarıyla yeniden başladı.

BAŞARIYLA SÜRÜYOR

Kampanya ile ilgili HAYTAP Temsilcisi Esin Önder şunları aktardı: “Kampanyamız 7 yıldır son derece düzenli ve başarılı bir şekilde devam ediyor. Projemiz, son kullanım tarihine yaklaşmış, sağlıklı, tüketilebilir ürünlerin Migros tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokak hayvanlarına ulaştırılmasını esas alıyor. Migros da, HAYTAP da güvenilirliğini kanıtlamış kurumlar. Tüm projelerimiz belgeleri, onayları ile hayata geçer. Kendi bünyemizde de denetime çok özen gösteririz. Bu tip projelerin, koordinasyonu sağlıklı bir şekilde yapabilecek güvenilir kurumlarca hayata geçirilmesi çok önemli. Yoksa bu kadar uzun süre başarıyla devam ettirilmesi pek mümkün olmazdı.

Kampanyamızda ufak bir engele takılsak da yaptığımız başvuru sonrası sorun çözüldü. Migros’la da yaptığımız görüşmelerin ardından kalan tazeler yine HAYTAP temsilcilerimiz aracılığı ile gönüllülere iletilerek sokak canlarına ulaştırılmaya devam ediyor. Eskiden olduğu gibi Migros sayesinde canlarımızın karnı tok, gönüllülerimiz mutlu. Bu zamana kadar Migros'tan alınan tüm ürünlerin HAYTAP ile Migros arasında yapılan protokol gereği raf ömrü dolan ancak son kullanım tarihi dolmayan ürünler olduğunu da belirtelim.”

Kampanya nasıl işliyor?

Kampanya kapsamında HAYTAP, temsilcilerine ve gönüllülere yetki belgeleri gönderiyor. Bu belgeyle önceden belirlenen Migros noktalarına giden hayvanseverler son kullanım tarihi yaklaşmış ürünleri teslim alarak besleme bölgelerinde sahipsiz canlara ulaştırıyor.

Ürün alım başvurusu yapmak isteyenlerin [email protected] adresine kendilerini tanıtıcı, yaptıkları çalışmaları anlatan bir yazıyı iletişim bilgileriyle birlikte email olarak yollamaları gerekli. Gelen talepler sıraya koyularak değerlendirilmeye alınıyor. Listeler 6 ay ile bir yıl arasında güncelleniyor.