“Bilgi Toplumunun Okulu“nu oluşturmak amacı ile 20 yıldır İzmir’de başarılı ve mutlu çocuklar yetiştiren Özel Ekin Okulları ile İzmir’in önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) işbirliğiyle hayata geçirilen “Kadından Doğar Umut” projesi 23 Şubat Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sunulacak.

Atatürk’ün kadın hakları konusunda Türk toplumuna göstermiş olduğu yolu kendisine rehber edinen Özel Ekin Okulları, 20. yaşını kutladığı 2019 yılında İZİKAD ile beraber önemli bir projeye imza attı. Günümüz dünyasında halen tartışılan her boyuttaki kadın haklarını bir kez daha gündeme getirerek farkındalık oluşturmak ve tarihe damgasını vurmuş Türk kadınlarının öykülerini paylaşarak “umut”larımızı tazelemek üzere yola çıkan Özel Ekin Okulları, bugüne kadar kadın temalı önemli çalışmalara imza atmış İzmir’in önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan İzmir İş Kadınları Derneği ile iş birliğine gitti.

“Kadından Doğar Umut” adlı projeye Özel Ekin Okulları’nın öğrenci, veli ve eğitimcileri ile İZİKAD üyeleri de katkılarını sundu. Projenin sunumunu “Zamansız Kadınlar” çalışmasıyla kadınlarla ilgili çok önemli araştırmaların altında imzası olan araştırmacı yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı yapacak. Büyük bir görsel şölene dönüşecek olan “Kadından Doğar Umut” projesi 23 Şubat Cumartesi saat 19.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

“Türk kadını umuttur”

“Kadından Doğar Umut” projesi hakkında bilgi veren Özel Ekin Koleji Kurucu Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, “Türk kadını tarihte kendisine haklar verilen kadın değil, haklarını tırnakları ile kaza kaza alan nadir kadınlardandır. Toplumun en zor günlerinde, umutsuzluğun ülkemiz üzerine çöreklendiği zamanlarda Türk kadını ülkemizin kurtuluş, kuruluş ve modernleşme serüveni ile toplumun öncüsü olmuş hatta sadece kendi toplumu için değil, dünya kadınları için de ışık olmuştur. Kısacası Türk kadını öncüdür. Türk kadını “Umut”tur. Biz de İZİKAD ile yaptığımız işbirliğinin sonucu olan bu projeyle bu umudu daha geniş kitlelere yaymayı amaçladık. 20. yaşımızı kutladığımız bu yılda bu projeye Ekin Okulları’ndaki tüm öğrenci, veli, eğitimciler ve İZİKAD üyeleri ellerinden gelen bütün desteği sundular“ dedi.

“Yarınların simgesi çocuklarla beraberiz”

İZİKAD’ın kadınların özgür ve eşit bireyler olarak hayatın her alanında var olması gerekliliğini bir kez daha hatırlatmak için bu projede Ekin Okulları’nın öğrencilerine eşlik etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Cumhuriyetimizin kuruluşundaki  başarılı, cesaretli, güçlü kadınların takipçisi olarak bugün onları sahnede canlandırmak, bunu yaparken de geleceğe Atamızın izinden birlikte yürüdüğümüz, yarınlarımızın simgesi olan çocuklarımızla birlikte olmak bizlere gurur vermektedir. İZİKAD, bizlere önder olan Cumhuriyet kadınlarını bugün sadece anarak değil kadının hakları, iş dünyasındaki yeri, eğitimi, toplumsal cinsiyet eşitliği ile  ilgili pek çok projeye de imza atarak  yarına iz bırakmanın sorumluluğuyla hareket etmektedir. Ekin Okulları’na böyle özel bir projeyle bizleri buluşturdukları için teşekkür ederiz.” diye konuştu.