İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren gazeteci ve yazar İsmail Sivri için, ölümünün 12’nci yıl dönümünde heykeli başında tören düzenlendi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı ve İGC Onursal Başkanı gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 12’inci yılında heykeli başında düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki heykeli başında düzenlenen törene, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Attilla, Hatice Bülbül, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, duayen gazeteci Tufan Türenç, Sivri'nin kızı Hikmet Gökmen, oğlu Talat Sivri, damadı Ömer Gökmen, yeğeni Prof. Dr. Serap Alper, torunu Kerem Gökmen ile çok sayıda gazeteci dostu katıldı.

Tören öncesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz, Sivri ve yaşamını yitiren tüm gazetecilerle birlikte geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Işılay Saygın ve Selami Gürgüç ile gazeteci yazar Duygu Asena, Marika Corsini için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İsmail Sivri’nin kendisi için çok özel ve değerli bir yere sahip olduğunu belirtti. Dikmen, “2 Ağustos bizim ajandamızda, İsmail Sivri günü olarak not edilmiştir. İsmail Sivri'nin benim kişisel tarihim için de son derece önemli bir yeri var. Çok özel bir dönemimde, benimle paylaştığı o babacan tavrı hayatımın hiçbir anında unutmayacağım. Bunca yıldır her 2 Ağustos'ta buradayız. Bazen yıl içerisinde hiç görüşmediğimiz halde burada görüşeceğimizi bildiğimiz dostlarımız var. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, hiç aksatmadan burada olurlar. Bu kadar seveniyle, böylesine güzel ve daimi anılacak olması herhalde bir insanın geride bırakacağı en güzel şeylerden biri olsa gerek. Cemiyetimiz’in onun adına düzenlediği öykü yarışmamızda, çocuklar onun için yazmaya devam ediyor” dedi.

İsmail Sivri’nin çok yönlü bir insan olduğunu belirten Sancar Maruflu, İzmir’in büyük değeri olan Sivri’nin çalışkanlığı ve başarılarıyla Türkiye’ye, Türk basınına, İzmir’e ve İzmirliler’e hizmet ettiğini söyledi.

İsmail Sivri'nin öğrencilerinden olan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise, mesleği İsmail Sivri'den öğrendiğini söyleyerek, “İsmail ağabey, gerçek bir insandı, babaydı. Hem hocamdı hem de benim ilk müdürümdü. Biz de onların kızlarıydık. Bana haber yazmayı o öğretti. Biz, haber peşinde koşarken, haberler yazarken, o aynı zamanda kapısına gelen iş isteyen kişilerinde çetelesini tutardı. Onların da iş bulabilmesi için yardım ederdi. Bende o ekibin içindeydim” diye konuştu. Medyanın zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen Türenç, şu ifadeleri kullandı: “İsmail ağabey, iyi ki bugün ki medyayı yaşamıyor. İyi ki medyanın bir neferi olarak çalışmıyor. Türk medyası bugün gelmesi gereken noktada değil. 10 bini aşkın işsiz var. Büyük bir acı içerisindeyiz. İsmail ağabey görseydi çok üzülecekti.”

İsmail Sivri'nin yakın arkadaşı olan Erdal İzgi de, İsmail Sivri'nin güldürücü, şaşırtıcı ve yol gösterici biri olduğunu ifade etti. İzgi, “İsmail Sivri'nin içerisinde değişik bir Nasreddin Hoca vardı. Kendisini saygıyla anıyorum” dedi.

Sivri'yi kendisine örnek aldığını söyleyen yeğeni Prof. Dr. Serap Alper ise, şöyle konuştu: “Kalbi sevgi ile dolu bir insandı ve herkese açıktı. 38 yıldır severek yaptığım mesleğimi seçmemde rol oynamış ve daima yanımda olarak akademik hayatta ilerlememe hep destek olmuştur. Benim rol modelim dayım ve anneannemdi. Dayımı çok özlüyorum.”

İsmail Sivri'nin torunu olduğu için kendini şanslı olarak hissettiğini ifade eden Kerem Sivri ise, “Dedem olduğu için çok şanslıyım. Keşke herkesin dedesi olsaydı. Onunla şakalaşmayı çok severdim. Kendisini saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi.

Gazeteci – Şair Okan Yüksel de İsmail Sivri’nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin onur anıtı olarak yıllar boyu yaşayacağını belirterek, “Sadece gazeteciliği değil sevmeyi de öğretti. Onun sevgisi İzmir’den Türkiye’ye taşındı, TGF başkanlığı da yaptı. Sivri, öncümüz ve önderimizdir” dedi. Sivri'nin yakın arkadaşları Şevki Figen ve Tayfur Göçmenoğlu da Sivri'nin kendileri için önemine değinerek saygı ile andıklarını ifade etti.

İstanbul'da olmasından dolayı törene katılamayan İGC ve TGF Onursal Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in mesajının da okunduğu tören İsmail Sivri’nin anıtına karanfiller bırakılmasıyla tören sona erdi.