Depremzedeler olarak birbirlerinden destek aldıklarını ve sık sık bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten Özkan, "Okullarımız kapanmadan, memleketlerimize gitmeden beraber olalım istedik. Bunun için bu etkinliği düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Özkan, önümüzdeki günlerde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile bir görüşme yapacaklarına işaret ederek, "Bizim şansızlığımız deprem oldu bunun üzerine sel felaketleri, yangın felaketleri sonrasında savaş çıktı. İnşallah bu kredi konusunun altından kalkacağız. Son zamanlarda ev almak isteyenlere kolaylıklar sağlanıyor. Bu kolaylıkların içerisinde İzmir depremzedesi neden olmasın?" ifadelerini kullandı.

İzmir depreminden sonra hayatı değişen 450 bin kişilik bir aile olduklarını kaydeden Özkan, bundan sonra olası depremlerde insanların zorluk çekmemesi için de çalıştıklarını ve Türkiye'de bu alanda kurulan ilk dernek olduklarını aktardı.

Bütün siyasi partilerin kendilerini dinlediğini de ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"Ülkenin içinde bulunduğu durum belli. Ama bizler şunu biliyoruz. Biz 18 aydır evinden uzak, yurdundan uzak, ailesinden uzak insanlarız. Bizim depremzedelerimizin hepsi dağıldı. Bizim kira ödeyecek durumumuz yok. Manisa'dan, Aydın'dan gelen depremzedelerimiz var. Bunu her platformda dile getireceğiz. Bu dernek son depremzedemiz evine girene kadar her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır."

Etkinlikte katılımcılar tarafından Kızılay'a kan bağışı da yapıldı.(AA)