CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’yi ve 9 Eylül Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette yerel basının kentlerin gelişimine etkisi değerlendirildi. Basın sektörünün yaşadığı sorunlara da değinen Dilek Gappi, “Sektörümüzün en büyük sorunlarından biri geçirdiği erozyon, bugün gelişen teknolojiyle birlikte insanların habere ulaşma ve haber yayma şekli değişti. Bu durum olumsuz durumları da içinde barındırıyor. Kendini gazeteci olarak tanımlayan çok kişi var. Bu meslekte her şeyden önce nitelikli ve ilkeli olmak gerekiyor” diye konuştu.

İzmir’de yerel medya kuruluşlarının artması gerektiğini söyleyen Dilek Gappi, “Kurumsal alt yapısı sağlam medya kuruluşlarına ihtiyacımız var” dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini tebrik eden Çağrı Gruşçu, yerel basının kentlerin gelişiminde önemli görev üstelendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İzmir’deki yerel medya konusunda nitelikli, olumlu çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Yerel basının gücü, sesi artsın istiyoruz. Çünkü bizler de yerel basın sayesinde var oluyoruz. Güçlü bir yerel medya aslında bize de değer katıyor”

Gazetecilerin yaşadığı sorunlar karşısında dayanışma içinde olunması gerektiğini söyleyen Gruşçu konuşmasına şunları da ekledi;

“Basının zor süreçten geçtiği, gazetecilerin baskı altında olduğu bu dönemde dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Medya kuruluşlarına ziyaretlerimiz sürüyor. Çünkü sorunların çözümü için bir araya gelmek gerekiyor. Çalışmalarımızdaki temel nokta yerel basına somut olarak el uzatmak. Yerel basının güçlenmesi, aslında kentin güçlenmesi, o kentte faaliyet gösteren herkesin güçlenmesi demek. Yerel basının yanındayız, üzerimize düşen her konuda her şeyden önce vatandaş olarak destek vermeye hazırız.”