Türkiye genelinde pek çok ilde vaka sayılarının tekrar artmasıyla kapanan sınıflar oldu. İzmir’de son bir haftada 119 sınıfın karantinaya alındığı bilgisine ulaşıldı.

Konuyla ilgili konuşan Eğitim Sen – 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kesintisiz eğitim verme zorunluluğu var ancak bunlar için gerekli önlemler hızlı ve tam bir şekilde alınmalı dedi.

Sadece tarih vermekle eğitim kesintisiz devam edemez

Başkan Vardal, okulların eğitime başlamadan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini ve 20 maddelik bir rapor sunduklarını belirterek şunları söyledi:

“İl yerlerinde ve alanlarda öğrenci ve öğretmenlerde vaka sayılarının arttığını gözlüyoruz. Okullar açılmadan önce sadece tarih vermekle eğitim kesintisizi devam edemez. Bunun için bazı hazırlıklar yapılmalıydı.”

Okullarda Temizlik Destek Personeli Az

Kalabalık sınıflara dikkat çeken Necip Vardal, ders saatlerinin düşürülmesi ve ikili eğitim veren okulların temizlik işlemlerine daha fazla süre tanınması gerektiğini belirterek “Okullarda temizlik destek personelinin yetersiz, gerekli personel istihdamının da sağlanması şart” dedi.

Mevcut hava şartlarının sınıfları havalandırmaya müsait olduğunu ancak kış mevsiminin etkili olacağı Kasım ve Aralık aylarında, okullardaki vaka sayılarında artış olabileceğini ekledi.

Bakan Koca: 0-17 yaş arası vaka sayısı arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Okulların son üç hafta açık kalmasıyla 0-17 yaş arası vaka sayısı bir kat daha arttı. Ortalama aktif vakamız şu an 400 bin. Dörtte biri 0-17 yaş grubunda. Yüzde 25 oranında. Daha önce yüzde 10-11 oranındaydı." demişti.

 Kalın: Böyle bir şey söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı sözcü İbrahim Kalın katıldığı bir canlı yayında salgın gündemine dair değerlendirmede bulundu. Kalın, 29 Ekim’den sonra tam kapanma gelecek iddialarına açıklık getirdi;

“Böyle bir şey söz konusu değil. İnşallah 29 Ekim'i de çok güzel, coşkulu bir şekilde kutlayacağız. 29 Ekim'den sonra da biz normal hayatımıza tedbirleri uygulayarak devam edeceğiz" dedi.