Haber/ Gökçe ADAR

Eğitim-Sen İzmir 6 No’lu Şubesi, sekreteri Tuna Atlı Uysal’ın sürgün edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Balçova Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri ve 6 No’lu Şube yöneticileri, meslektaşlarının sürgün edilmesiyle ilgili konuşarak, "Haksızlık yapıldı" ifadelerini kullandı. Açıklamayı okuyan 6 No’lu Şube Başkanı İsmet Süzer, Balçova Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla’nın keyfi bir şekilde sürgün kararı verdiği vurguladı. Süzer, "Liyakat gözetilerek atanmayan yöneticilerden Balçova Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla’nın yanlış ve keyfi uygulamalarını, sendikamız tarafından teşhir etmemiz ve bazı uygulamalarını yargıya taşımamızın bir sonucu olarak sürgünlerle cezalandırılıyoruz” dedi. Daha önce de Erhan Atilla’nın kendi sendikal faaliyetlerini engellemeye çalıştığını ifade eden Süzer, “Bazı okul müdürlerinin bu tavıra yaslanarak sendikaya dair saldırganlaştı. Balçova 80. Yıl Orhangazi Ortaokul Müdürünün, sendika üyesi bir öğretmene ‘Bu terörist sendikada ne duruyorsun’ dediğini öğrendik" şeklinde konuştu.
Şube sekreterinin sürülme nedeninden bahseden Süzer, "Şube sekreterimize verilen savunma isteminde 'Olumlu olan okul ikliminin bozulmasına neden olduğunuz' şeklinde bir yazı yer almıştır. Yıllardır olumlu olan okul iklimi bozulmuşsa bunun nedeni şube sekreterimiz olamaz. Çünkü şube sekreterimiz yıllardır bu okulda çalışmaktadır ve kurum kültürü ve okul ikliminin olumlu olmasına katkı sağlamıştır. Uzun süre vekaletle yönetilen okula neden yönetici atanmadığı sorulduğunda 'Kafama göre yönetici bulamadım' diyen, ilce milli eğitim müdürlüğünün kafasına göre atadığı okul yöneticisi, iş barışını bozmuştur" diye konuştu.

Korkmuyoruz

Meslektaşları için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Süzer, “En temel yurttaşlık hakkımız olan dilekçe hakkımızı bile kullanamadığımız bu kurumdan çok acıdır ki eğitimin sorunlarına dair adil, bilimsel, eşitlikçi ve çağdaş bir yaklaşım üretmesini beklemiyoruz. Baskılar ve sürgünler bizi yıldıramaz. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Bilimsel, laik, anadilde eğitim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye devam etti.