Cumhuriyet'in haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaptığı açıklamada hastaneler dışında, hasta bakımının zorunlu olmasına yönelik her türlü hazırlığı yapıklarını belirterek, "Sağlık Bakanımızın son açıklamalarına göre korona virüsün olumsuz tablosu yurt genelinde giderek ağırlaşıyor. Gaziemir Fuarizmir'de 110 bin, Kültürpark'ta 23 bin metrekare, iklimlendirmeli kapalı alanı Sağlık Bakanlığımızın kullanımına tahsis için harekete geçtik. Umarım hiç ihtiyaç duyulmaz. Bunların önlem olduğunu bir kez daha hatırlatarak, İzmirlileri evde kalmaya davet ediyorum" dedi.

Çerçioğlu'da harekete geçtiklerini duyurdu

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir oteli karantina hastanesi, iki spor salonunu sahra hastanesi olarak kullanılacak alt yapıyı hazırladıklarını açıkladı. Çalışmaları Twitter hesabından açıklayan Başkan Çerçioğlu, “Gün dayanışma, gün destek günü. Sağlık sisteminde yaşanabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla; Zincirli Han Otelimizi karantina hastanesi, 2 adet spor salonumuzu sahra hastanesi olarak kullanmak üzere altyapılarını hazırladık” dedi. 

Çerçioğlu, sosyal mesafeyi koruma çağrısını yineleyerek “Biz buradayız, siz de lütfen #EvdeKal'ın” İfadelerini kullandı.