İzmir’in Bayraklı ilçesinde Smyrna Meydanı’nda 4 bin kişi aynı anda zeybek oynadı ardından da Atatürk’ün renkli kalpaklı portresini oluşturdu. Sahne alan sevilen sanatçı Haluk Levent’in şarkılarına alana gelen binlerce kişi eşlik etti.

Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin 94. yaşını muhteşem bir etkinlikle kutladı. 7’den 70’e farklı yaş gruplarından 4 bin kişi kendileri için hazırlanan bin 200 farklı tonda, üzerinde Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının ve imzanın bulunduğu kıyafetlerle Smyrna Meydanı’nda hazır bulundu. Saatler 19.23’ü gösterdiğinde Smyrna Meydanı’nda 4 bin kişi aynı anda zeybek oynadı ardından da bir araya gelerek Atatürk’ün renkli kalpaklı portresini oluşturdu. İnsanların bedenleriyle oluşturduğu ve tüyleri diken diken eden bu görüntü etkinliği izlemeye gelen bazı vatandaşları ağlattı. Yıllarca unutulmayacak bu görüntü etkinliği izlemeye gelen binlerce kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

IŞIK VE LAZER GÖSTERİSİ HAYRAN BIRAKTI

Bu etkinlik öncesi ise alana kurulan dev perdeden Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3D mapping gösterisi (görüntü, ışık ve sesle yapılan gösteri) izleyicileri büyüledi. Işık ve lazer gösterileri ise geceye renk katarken, havai fişekler geceyi aydınlattı. Etkinliğin ardından ünlü sanatçı Haluk Levent sahne aldı. Levent’in şarkılarına konseri izlemeye gelen binlerce kişi eşlik etti.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_10/2017_10_28/1739282/izmir_de_29_ekim_kutlamalari.mp4