İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi üyesi Ege Telgraf Gazetesi Teknik Müdürü Sürekli Basın Kartı sahibi Nehir Sağır  (49), bu sabah evinde geçirdiği ani kalp krizi sonucu kaldırıldığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Suphandağlı, Nehir Sağır’ın ani kaybından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek, “Nehir kardeşimiz gazetemizin 1986 yılından buyana atom karıncası, eli ayağı ve emektarıydı. Evladımız gibiydi. Kaybı bizi yıkmıştır. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere Ege Telgraf Ailesi’ne ve tüm sevenlerine ve arkadaşlarına başsağlığı dileriz. Ruhu şad olsun” dedi.

Nehir Sağır kimdir?


1969 yılında İzmir’de doğan, Samsun nüfusuna kayıtlı Nehir Sağır, ilk ve orta öğretimini İzmir’de tamamladıktan sonra 1986 yılında Ege Telgraf Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Gazetenin çeşitli departmanlarında görev üstlenen Sağır, vatani görevini de Foça Komando Taburu’nda yaptı. Askerlik sonrası Ege Telgraf’taki görevine geri dönen Sağır, o dönemden bu yana gazetede sayfa sekreterliği ve Teknik Müdürlük görevini sürdürüyordu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi üyesi Sürekli Basın Kartı sahibi Nehir Sağır evli ve 2 çocuk babasıydı. Sağır için yarın sabah önce saat 11’de Ege Telgraf Gazetesi'nin önünde tören düzenlenecek. Törenin ardından Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Nehir Sağır, Buca Kaynaklar Yeni Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Dokuz Eylül Gazetesi olarak değerli meslektaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve Ege Telgraf ailesine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.