İzmir’in en kıdemli gazetecisi, mesleğin duayenlerinden Haluk Cansın 04 Temmuz 2020 Cumartesi günü (bugün) yaşama veda etti. 96 yaşında yaşamını yitiren Cansın’ın cenazesi 05 Temmuz 2020 Pazar günü (yarın) Alsancak Hocazade Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Aşağı Narlıdere Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Cansın'ın vefatı İzmir basın camiasında büyük üzüntü yarattı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen yayınladığı mesajda “İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin en kıdemli üyesi, Türk Basınının, İzmir Basınının saygıdeğer ismi Haluk Cansın'ın vefatından büyük üzüntü duydum. Her sohbeti, her mektubu ufkumu genişleten birer ders niteliğindeydi. Daima saygıyla anacağım” ifadelerini kullandı.

Cansın'ın gazeteci dostları da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdiler. Paylaşımlarda Cansın'ın mesleki kariyerine dikkat çeken gazeteci dostları kendisiyle ilgili anılarını da paylaştılar.

Haluk Cansın kimdir?

1924 yılında İzmir’de doğdu. 1946 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe adı Demokrat İzmir Gazetesi’nde başladı. Demokrat İzmir’den sonra Yeni Asır Gazetesi’nde uzun yıllar yazı işleri müdürlüğü ve köşe yazarlığını sürdürürken Yeni İstanbul, Zafer, Cumhuriyet gazetelerinin İzmir temsilciliklerini, Associated Press Ajansı ile Almanya’da yayımlanan Army Times Gazetesi’nin İzmir muhabirliğini üstlendi. 1960 ‘da Ticaret Gazetesi’nin yazı işleri müdürlüğüne geçti. Bir süre sonra İstanbul’da, Manajans reklam kuruluşunda yazarlığa başladı. Bir yandan Yeni Asır’da köşe yazarlığını sürdürürken 1966 yılında İzmir’e dönerek gazetenin önce halkla ilişkiler servisini kurdu. Sonra da aynı çatı altında Rapor Gazetesi’nin çıkmasına öncülük etti. İzmir’e döndüğünde Manajans’ın temsilcisi olan Haluk Cansın, daha sonra Manajans/Thompson adını alan ajansın İzmir şubesini kurdu ve 1998 yılında emekli olana kadar bu görevi sürdürdü. Evli ve iki çocuk babasıdır.