İzmir Barosu tarafından “Atatürk’ün Anmak ve Anlamak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Av. Ulvi Puğ’un konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, İzmir Barosu’nun önceki başkanları Av. Aydın Özcan ve Av Özdemir Sökmen, avukatlar, Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldılar.

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, İzmir’i Atatürkçü, aydın, ülkenin batıya açılan penceresi olarak gördüklerini ifade ederek “böyle bir kentin barosunda mutlaka Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Devrimleri Komisyonu olması gerektiğini düşündük ve göreve gelir gelmez ilk olarak bu komisyonu kurduk” dedi. Kısa sürede de bu komisyonu Merkez haline getirdiklerini ifade eden Av. Mustafa Çetin “amacımız Atatürk’ü anlamak, anlatmak ve bu büyük önder hakkında ileri geri konuşanlarla mücadele etmektir” dedi. “Bu zamana kadar Merkez’de gönüllü olarak çalışan arkadaşlarımızın katkılarıyla çok önemli çalışmalar yaptık” diyen Av. Mustafa Çetin, Türkiye’deki birçok baroyla işbirliği yaptıklarını ve Atatürk Araştırma Merkezleri kurulması konusunda o barolarla tecrübelerini paylaştıklarını dile getirdi.

Sunumunu şiirler ve anekdotlarla gerçekleştiren İzmir Barosu Üyesi Av. Ulvi Puğ, İzmir’e yakışan en güzel tarifin ‘Atatürkçülüğün başkenti’ olduğunu söyleyerek “ümmetten millet, enkazdan devlet, istibdattan Cumhuriyet yaratmak söylendiği kadar basit olsa, Türkiye Cumhuriyeti bugün içinde bulunduğu duruma gelmeyecekti. Demek ki Atatürk’ü anlama ve anlatma konusunda hepimizin bir takım eksiklikleri var. Bu anlamda Mustafa Kemal Atatürk’ü anlama ve anlatma konusunda hepimize görevler düşüyor” dedi.