HABER/ Gökçe ADAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZELMAN şirketinde örgütlü Genel-İş İzmir 1 ve 3 No’lu şubeler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi arasındaki 10. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin yedinci oturumunda da anlaşma sağlanamadı. Belediye bürokratları, sendika temsilcilerine, 14 Şubat'ta yaptıkları görüşmede teklif ettikleri yüzdeyi tekrar teklif etti. Yüzde 22.30 civarındaki zam teklifini sendika bir kez daha kabul etmedi.

Eylem sinyali verildi

Toplantı sonrası işçiler ile bir araya gelen Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, verilen zam teklifinin işçiler tarafından geçersiz olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “İZELMAN işçileri olarak yangınından su baskınına kadar, sel felaketine kadar bir yerden bir yere ulaştırmayı sağlayanlarız. Belediyenin önyüzüyüz, gülen yüzüyüz. Bugünden itibaren kendimizi ifade etmek için 3 Mart'a kadar, daha sonra da arabuluculuğu sürecine kadar, yerel seçimler işçilerin lehine çevrilene kadar yani kazanımlarımızı alana kadar biz bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz. Bugün ilk eylemimizi burada yapalım ve oturarak açıklamamıza devam edelim.”

Genel İş 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal ise eylem sinyali vererek “Önümüzdeki hafta, bizim istediğimiz orana yakın bir teklif ile gelmezlerse buradan Konak'a kadar yürüyeceğiz. Siyasetin toz duman olduğu bir zamanda bu kadar kişinin gel git yaşamasına gerek yok. Masada biten toplu sözleşme en iyi biten toplu sözleşmedir. Sesimizi duyanlara kadar haykıracağız” diye konuştu. Toplu sözleşme görüşmeleri, 17 farklı birimde çalışan yaklaşık 6 bin 500 civarında işçiyi ilgilendiriyor.