İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashır ile birlikte toplam 49 şüpheli Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Beyoğlu ilçesinin önemli merkezlerinden İstiklal Caddesi'nde, 13 Kasım Pazar günü, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin ise yaralandığı bombalı terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir ve olayla bağlantılı diğer şüpheliler bugün sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 4 zırhlı araç, 2 Çevik Kuvvet otobüsüyle ve geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

PKK/ YPG'ye bağlı hücre ağından oldukları belirtilen şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Eylemi gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir ve diğer şüpheliler ifade vermek için önce savcılığa ardından da Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılacak. 

Olayla ilgili toplam 50 kişi gözaltına alınmıştı, bunlardan 49'u adliyeye sevk edilirken, biriyle ilgili emniyetteki işlemlerin sürdüğü bildirildi.