Hugo Boss fabrikasnda1995 yılından beri sigortalı olarak çalışan Mevlüde Ünal isimli kadın işçi, çantasında bulunan kumaş parçası nedeniyle hırsızlık yaptığı öne sürülerek Kod 46'dan işten atıldı. Tekstil İş Sendikası üyesi Mevlüde Ünal, Hugo Boss'tan 17 yıllık emeğinin karşılığı kıdem tazminatını istiyor. Öte yandan işe iadesi için hukuk mücadelesi vermeye hazırlanıyor.

Ege Serbest Bölge Girişi'nde basın açıklaması

22 yıldır İzmir’de faaliyet yürüten Hugo Boss daha öncede işçi kıyımlarıyla gündeme gelmiş, haklarını alamayan tekstil işçileri günlerce Hugo Boss önünde oturma eylemi yapmıştı. Hugo Boss'un Mevlüde Ünal'ı hırsızlıkla suçlayarak Kod-46 ile işten çıkartmasıyla ilgili ise Tekstil-İş Sendikası ve İşçi Kadın Meclisleri İngilizce, Türkçe ve Almanca dillerinde Hugo Boss merkezine mesaj yollamış, İzmir fabrikasında yaşanan hak gaspına karşı adım atmadıkları takdirde firmanın dünya çapında işçi haklarına el koyduğunu kamuoyuna duyurmaya devam edeceklerini açıklamışlardı.

Tekstil-İş Sendikası ve İşçi Kadın Meclisleri, yarın (8 Ocak), İzmir’deki Hugo Boss fabrikasının yer aldığı Gaziemir Serbest Bölge Girişi’nde, saat 13.30’da basın açıklaması gerçekleştirecek.