İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmak amacıyla bu yıl yedincisi düzenlenen “İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması”na başvurular başladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmaya; ortaokul (11-13) ve lise (14-17 yaş) öğrenimine devam eden öğrenciler başvurabiliyor. Başvurular 31 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek. Kazanan eserler, 4 yıl arayla kitapta bir araya getirilerek okurlara da sunuluyor. Öğrenim çağındaki çocuk ve gençlere yazmayı, yaşamayı, doğayı sevdirmek, öykücülüğünü daha iyi tanıtıp, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve ödüllendirmek amacını taşıyan yarışmada dereceye giren öğrenciler, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirilecek.
İsmail Sivri 8. Çocuk Öyküleri Yarışması ilk değerlendirme kurulu İGC Yönetim Kurulu üyeleri Gaye Karadağ ve İsmail Ragıp Geçmen’den oluşurken, yarışmanın seçici kurulunda, tanınmış yazarlarımızdan Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen yer alıyor.

Yarışmanın son katılım tarihi 31 Mayıs 2017 olarak belirlenirken, ödül töreni ise 10 Haziran 2017 günü gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler ayrıntılı bilgi için İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne başvurulabilir. (Tel: 0 232 463 32 15 -16)