İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına yapılan 19 Mayıs kutlaması söyle: 

19 Mayıs 1919 işgale uğramış bir ulusun kurtuluş destanının yazılmaya başlandığı tarihtir. 19 Mayıs, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yurdun en karanlık ve umutsuz günlerine rağmen mücadele ve bağımsızlık ruhundan taviz vermeden bağımsızlık meşalesini yaktığı gündür. Çünkü Mustafa Kemal bu yola, “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.” parolasıyla çıkmış, halkından gördüğü destekle güçlenen ulusal mücadelemiz 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırılmış, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla ilelebet payidar kılınmıştır.

103 yıl önce can bulan kurtuluş ruhunu, ülkemizin aydınlık geleceği gençler ile her geçen yıl daha da güçlendirip, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğünü temel alan bir cumhuriyet yönetiminde sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Atatürk'ten miras aldığımız ilkeler ışığında, bulunduğumuz olağanüstü şartlara rağmen mücadele ruhundan ödün vermiyor ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkesinin bağımsızlığı için can veren, mücadele eden tüm neferlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.