İGC'nin “Cumhuriyet Fazilettir” başlığıyla yayımladığı mesaj şöyle:

"29 Ekim Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan milli mücadelenin, esarete boyun eğmeyi reddeden ulusumuzun gösterdiği azim ve gayretle bütünleşerek tarihte benzeri görülmemiş bir devrimle taçlandığı gündür.

29 Ekim 1923 sadece bir tarih değildir, emperyalist güçler tarafından parçalanıp yok edilmek istenen bir ulusun küllerinden doğup “hasta adam”dan çağdaş, demokratik bir hukuk devleti haline gelerek pek çok ülkeye örnek oluşunun, öncülüğün dünya tarihindeki simgesidir.

Bu eşsiz kurtuluş mücadelesinden ve devrimden miras kalan, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “benim en büyük eserimdir” dediği cumhuriyet, ulusumuzun yüzyıllardır benimsediği bağımsızlık ruhunun temelinde “Bağımsızlık benim karakterimdir.” sözünü ilke edinerek yükselmeye devam edecek ve “ilelebet payidar kalacaktır”.

Cumhuriyetimizin 97. yılında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere milli mücadele sürecinde ve ulusal egemenlik yolunda tüm zorluklara rağmen değerlerimizi korumayı başaran tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!