HABER MERKEZİ

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği mülakat sınavlarında ayrımcılık ve hukuksuzluk olduğunu öne sürerek, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak için toplandı.Basın açıklması sonrası gruba polis müdahale etti.

Çeşitli unvanlarda çalışmakta olan demiryolu işçilerinin 26 Ekim 2019 tarihinde girdiği Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavları sonucunda içerisinde 100 tam puan olmak üzere 90 ve 100 arasında puan almış olanların tamamının 24 Mayıs - 6 Haziran 2021 tarihlerinde girdikleri mülakatlarda elendiği ortaya çıktı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası yapılan incelemede; yazılı sınavlarında düşük puan alanlara mülakatta daha fazla puan verildiği, yüksek puan alan ve üst sıralarda yer alan sendika üyelerinin ise yazılı sınav puanından ortalama 25 puan düşüldüğü iddia edildi.

Konuya ilişkin tepki göstermek için TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyelerine polis müdahale etti. Müdahaleye rağmen basın açıklaması okundu. BTS Genel Başkanı Murat Oral okudu. Basın açıklmasında, “ Mülakat sınavının açıklanmasıyla ortaya çıkan bu ayrımcı ve hukuksuz uygulamalar karşısında üyelerimizin hak ve çıkarlarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” denildi.

Basın açıklamasına, BTS Şube Başkanları, MYK üyeleri, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, KESK TİS ve Hukuk Sekreteri Zeynep Korkmaz ve BTS kadroları, Kesk Eş Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve BTS Genel Sekreteri de katıldı.