TEKSİF Sendikası’nın örgütlenme çalışmalarının yürüttüğü Hugo Boss’ta işten çıkarmalar sürerken sendika üyeleri ESBAŞ Fuar Kapısı önünde eylem yaptı.

sinannİzmir'in Gaziemir ilçesindeki Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) kurulu, binlerce işçinin çalıştığı ve dünyanın en tanınmış tekstil firmalarından biri olan Almanya menşeli Hugo Boss’ta sendika karşıtı tutum olduğunu öne süren işçiler eylem yaptı. Sendikaya üye olan işçilere mobbing uygulanarak işten çıkmaya zorlandığını iddia eden Türk-İş'e bağlı Türkiye Tekstil Örme Giyim ve Deri Sanayi İşçileri Sendikası üyeleri yönetime taleplerini duyurmak için fabrikanın vardiya değişiminde eylem gerçekleştirdi. Eyleme TEKSİF Genel Başkan Yardımcısı Ersin Çelik, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy ve Hugo Boss'tan çıkarılan çok sayıda işçi katıldı. Katılımcılar işten atılan işçiler geri alınana ve sendikal haklarını kullanmalarının önündeki engeller kaldırılana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi.

500 KİŞİ İŞSİZ KALDI


2017 yılından bu yana aralarında TEKSİF üyesi işçilerinde bulunduğu 500'e yakın işçinin işine son verildiğini hatırlatan TEKSİF Genel Başkan Yardımcısı Ersin Çelik yaptığı açıklamada, “Baskı, keyfi bir şekilde tutulan tutanaklar, vardiya amirleri ve diğer yöneticiler tarafından üyelerimiz istifaya zorlanıpişten çıkartılarak korkutulmaya çalışılmakta. Sendika üyelerinin bir çoğuna mobing uygulanmakta. Hugo Boss işvereninin derhal Anayasal bir hak olan sendikal örgütlenme çalışmalarını sekteye uğratan ve kraldan daha kralcı olan yöneticilerini uyarmasını ve yaptırım uygulamasını istiyoruz” dedi. TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy ise, işten çıkarılan işçiler geri alınana ve toplu sözleşme hakkı tanınana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. İsrail'in Filistin'de katlettiği insanları saygıyla andıklarını da dile getiren Aksoy, hükumeti en yakın zamanda alanlarda miting değil yaptırım uygulamaya davet ettiklerini vurguladı.