Haber/ Didar DEMİRCİ

Hotar ile karşı karşıya gelmelerinin nedeninin geçmişe dayandığını dile getiren Doç. Dr. Çelik, 100 bin liralık maddi tazminat davasının gerekçelerini paylaştı. Üniversite bünyesinde Hotar’ın açmış olduğu manavı sosyal medyada herkes gibi eleştirdiğini dile getiren Çelik, Rektör Hotar’ın bu konuyu kişiselleştirdiğini belirterek, “Ondan sonraki süreçte birçok soruşturmayla devam etti. Benden sonra doçent olanlara, ‘kişiye özel kadrolar’ verildi. Ancak benim burada 30 yıllık geçmişim olmasına rağmen hala profesörlük kadrosu bekliyorum” diye konuştu. Öte yandan Hotar’ın kendisine bu şekilde baskı kurarak diğer kişileri de susturmaya çalıştığını iddia eden Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

'DİĞERLERİNE MESAJ'

“Ben üniversitede tanınan biriyim. Sonuçta beni cezalandırdığı zaman, diğerlerine mesaj vermiş oluyor. ‘Bakın ben 30 yıllık DEÜ’lüyü böyle cezalarla bezdiriyorum, ayağınızı denk alın’ diyor. Tabi bu yapmasının arkasında başka şeyler de olabilir ama onları bilemiyorum. Biz bunların son bulması için tazminat davası açtık. Çünkü burada kurumsal bir durum söz konusu değil. Rektörün bireysel tutumundan kaynaklı bir durum. Bireysel tercihinin de bireysel cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum.”

'ŞAHSİ BİR HUSUMET'

Çelik’in avukatı Ozan Karakaya, 100 bin liralık maddi tazminat davasını İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtıklarını, dava dosyasının 2022/121 olduğunu belirterek, “Bu dosya Rektör Nükhet Hotar’ın aleyhine açıldı ve asliye hukuk mahkemesinde üniversite birleşenleri olmadan doğrudan kendisiyle ilgili bir yargılama yapılacak” dedi. Davanın özünde mobbinge dayanan bir alacak davası olduğunu belirten Karakaya, müvekkili Çelik’in üniversitede yaşadığı mobbinglerin ardı arkasının kesilmediğini, her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Karakaya, “Bilgin hocanın en küçük bir eleştirisi veya en küçük hareketinde bile hatta bazen hareketsizken bile soruşturma açılıp ceza veriliyor. Bir örnek vermem gerekirse tüm kamuoyunun dalga geçtiği manav projesiyle ilgili bir tweet atmıştı ve çok basit bir tweetti. Kademe ilerlemesinin durdurulması gibi çok ağır bir ceza verdiler. Biz bu cezayı iki defa iptal ettirdik ve bu cezayı ortadan kaldırdık. Ya da Bilgin Hoca yaşadığı sıkıntıları dile getirdiğinde sırf bu hakkını kullandığı için hakkında işlem yapılıyor” ifadelerini kullandı.