Hayvan hakları savunucuları Konak'ta bir araya gelerek Hayvanların Yaşam Haklarını Korumayan Siyasilere OY YOK" kampanyası kapsamında basın açıklaması yaptı.

2018 Haziran seçimleri öncesinde hiçbir ayırım yapmadan tüm siyasi partileri kapsayacak olan "Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını Korumayan Siyasilere OY YOK" kampanyasını başlatan Haykonfed üyeleri Türkiye genelinde eşzamanlı basın açıklaması yaptı. Etkinliğin İzmir'deki adresi ise Konak oldu. Geçen 3 Haziran'da Hükumet Konağı önünde toplanan hayvanseverler Türkiye'de hayvan haklarının hak ettiği şekilde korunması için hem siyasilere çağrı yaptı hem de şu ana kadar bu konuda adım atmayan partilere oy verilmeyeceğinin altı çizildi.

SAPIKLAR TUTUKLANMALI


Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yıllardır TBMM'de doğanın ve hayvan haklarının korunması için girişimde bulunmayan, belediyelerin katliam ve sürgünlerine seyirci kalan siyasi partilere sesleniyoruz. 7 milyonu aşkın can yoldaşının, doğa ve hayvan hakları savunucusunun yıllardır Hayvanları Koruma Kanunu'nun TCK kapsamında, resmi, sivil ayırmadan herkesi kapsayacak şekilde geçirilip, hayvana esarete, şiddete, sürgüne, öldürmeye son verilsin, ağır cezalar getirilsin' çağrılarına sessiz kalan, sürgün-ölüm yasa tasarıları ile sürekli olarak hayvan hakları savunucularını tehdite maruz bırakan siyasi partilere ve adaylara oy yok diyoruz. Hayvana tecavüze 'Ertelenemez hapis cezası' verilmesini savunmayan adaylara oy yok demek için meydanlardayız. Yavru köpeğe iç organlarını parçalayarak tecavüz eden sapık canavarı, keyfi istedi diye bir köpeği tavana asan caniyi açıkça kınamayan adaylara oy yok. Bu sapkın ruhlu kişiler derhal tutuklanmalıdır. Oylarımız doğa ve hayvan haklarını savunacağına söz veren, bunun için çalışmalarına seçim kampanyası süresince ve sonrasında devam edecek adaylara ve partilere olacaktır.”
Öte yandan HAYKONFED'in hayvan hakları tahahhütnamesini şu ana kadar CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener ve HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş imzaladı.