Haber/ Özge Günerken

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün daha güvenli bir kent yaratmak amacıyla kurumları bilgilendirdiği 'Biz İzmiriz' projesi kapsamında geçtiğimiz hafta düzenlediği seminerde, hayvan ve çevre konularına duyarlı olanların terörist olmaya yatkın olduğunun ima edilmesi gündeme bomba gibi düştü. Ana konusu 'Güvenlik tedbirleri' olan seminerle ilgili basında yer alan haberlere göre; toplantıda "Örgütler nasıl üye topluyor?" başlığı altında bir liste katılımcılarla paylaşıldı. Listenin dördüncü sırasında ‘Hayvan ve çevre konularına duyarlı olanlar’ yer aldı. Haberin duyulması sonrasında, sosyal medyada duyarlı vatandaşlar, Emniyet’in hayvanseverleri yaftalamasına tepki gösterdi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel de, iddia sonrasında “Bu dünyayı paylaştığımız, sadık ve masum dostlarımıza değer veren hayvansever ve doğaseverlere hakaret edildiğini” kaydederek, özür ve açıklama beklediklerini bildirdi. 

HAYTAP aşkın ile görüştü

Tepkiler sonrasında HAYTAP gönüllüleri, önce İzmir İl Emniyeti yetkilileri ile görüştü. Ardından İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’la makam odasında bir araya geldi. Görüşmede bulunan HAYTAP Temsilcisi Esin Önder, “Emniyet Müdürümüz dahil herkes yanlış anlaşılmadan çok üzgün. Hatta kendilerinin de hayvan beslediklerini ve çevreye duyarlı olduklarını belirttiler. Seminerde kötü niyetli kişilerin nasıl eleman temin ettiklerini, bu tip kişilerin hayvan ve doğa haklarını savunan grupların arasına da sızmaya çalıştıklarını aktardıklarını söylediler” dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ayrıca basına da açıklama yaparak, iddialarını yalanladı. Seminerde, teröristlerin hayvansever ya da çevre aktivisti gibi davranarak kendilerine rant sağlamaya çalıştıklarının vurgulandığı, hayvan ve doğa severlikle terörist olmaya yatkın olmak arasında ilişki kurulmadığı bildirildi.

Emniyetin açıklaması sosyal medyada da geniş yer buldu. İzmirli hayvanseverlerin bir kısmı bu açıklamayı tatmin edici bulurken, geri kalanlar ise tepkilerini sürdürdü.