Tutuklu Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu için Dikili'de, sosyal medya paylaşımları yüzünden devlet memurluğundan çıkarılan kameraman Binali Erdoğan için ise TRT Bölge Müdürlüğü önünde protesto gösterisi yapıldı.

GÖKMEN İÇİN DİKİLİ'DEYDİLER

Dikili’nin Atatürk Meydanı’nda yapılan gösteriye CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Musa Çam, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili'nin esi ve yeni belediye başkanları, STK'lar ile İGC temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

ALKIŞLAR DAKİKALARCA SÜRDÜ

Gökmen Ulu’nun ailesinin de bulunduğu protesto gösterisinde “Gökmen Ulu gururumuzdur”, “Gazetecilik suç değildir” pankartları açıldı. “Özgür basın susturulamaz”, “Gökmen Ulu yalnız değildir”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Gökmen Ulu Onurumuzdur” sloganları atıldı. Gökmen Ulu’nun cezaevinden yazdığı mesaj dakikalarca alkışlandı. 9'DA

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

KESK'e bağlı Haber-Sen 6 No'lu Şube Yöneticisi ve aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan TRT kameramanı Binali Erdoğan'ın, referandum öncesinde sosyal medya üzerinden yaptığı başkanlık karşıtı paylaşımlarından dolayı verilen devlet memurluğundan çıkartılması da TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önünde protesto edildi.

BİR YÖNETİCİNİN İHBARI İLE

Açıklamada “Çekimlere ara verdik. Onurumuzla kaldığımız yerden yayına döneceğiz”, “TRT, TRT olalı böyle zulüm görmedi” yazılı dövizler taşındı. Haber-Sen Şube Başkanı Ali Yılbaşı, Binali Erdoğan hakkındaki soruşturmanın, kendi koltuğunu sağlamlaştırmak için muhbirliğe soyunan bir yöneticinin ihbarı sonucu açıldığı savundu.