Kayıp Gülistan Doku'nun annesi ve ablası Tunceli'deki Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Anne ve ablanın pandemi gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Abla Doku, "Gözaltına alınırken darbedildik, annem bayıldı. Şu an hastanedeyiz" açıklaması yaptı.

Anne Bedriye Doku, “Hepinizin evladı vardır. Ben bir anneyim. Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan nerede, Gülistan Doku nerede? Benim ciğerim yanıyor” diyerek feryat etti.

Gözaltına alındılar

Ailenin pankart asmasına izin vermeyen polisler, pandemisini gerekçe göstererek Anne Bedriye ve Abla Aygül Doku'yu gözaltına aldı.

Aygül Doku Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kız kardeşimiz için yaptığımız oturma eyleminde gözaltına alındık. "Niye?" dedik polis kadın memuru sırtıma tekme attı iki üç kere. Daha sonra onu çekmeye çalıştım. Diğer polis memuru gelip telefonumu alarak videoyu sildi.  Annem bayıldı, şuan hastanede darp raporu alıyoruz."

21 yaşındaki Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Rus asıllı Zainal Abarakov’un tutuklanması talebi reddedilmişti. Abla Aygül Doku, şüpheli Zainal Abakov’un Gülistan’a 5 Ocak’ta “Az kalsın senin yüzünden annemin bütün planları bozuluyordu, evde çok kötü bir şey çıktı” diye mesaj attığını açıklamıştı. Abla Doku, “O gece annesinin planlarının bozulacağı kadar nasıl bir konu konuşuldu, Gülistan neye şahit oldu?” diye sormuş ve yetkililere “Siz kızımızı bulmuyorsunuz, aileyi sorgulamıyorsunuz. Kızımız intihar edebilecek biri değil” diye seslenmişti.