Balçova Belediyesi, ilçe genelinde sokak hayvanları ile ilgili çalışmaları iyiye götürme amacı ile gönüllülerle bir araya geldi.

Balçova Belediye Başkan Yardımcısı Seray Zümbülcan'ın “daha iyi ne yapabiliriz”  düşüncesinden hareketle kendileri ile iletişime geçtiğini anlatan HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Senelerdir bugünleri görmek için mücadele verdik.

Amacımız geçici bakımevi ve kısırlaştırma merkezi kurdurmak, işbirliği yaparak hayvanlarımızın refahını artırmaktı. Nihayet bu merkez kuruldu, kısırlaştırma yapan bir veteriner hekim geldi. İşbirliği başladı. Eskiden her gün Fuar'a kedi kısırlaştırma ve tedaviye gidenler artık buraya geliyor. Her ilçe belediyesi bu merkezi açmalı. Seray başkanımıza ve veterinerlik ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda, bir veteriner teknikeri alınması, ilçeye hayvan hakları ile ilgili farkındalık bilbordları asılması, yine hayvan haklarına yönelik eğitim çalışması yapılması, belediyenin şimdilik alamadığı kan sayım cihazının ise gönüllüler ile kermes düzenlenerek alınmasının sağlanması gibi konular konuşuldu. Toplantıya CHP eski milletvekili Hülya Güven ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de katıldı. HAYTAP temsilcisi Nevcivan Güldaş'ın da katılımı ile okullarda eğitim çalışmaları başlatılması kararlaştırıldı.