Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir’de 1 lira 75 kuruştan satışı yapılan gevrek, 14 Ocak’ta getirilen zamla birlikte artık 2 liradan satışa sunulacak. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Erişen, zam oranını düşük tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

İzmir’in en meşhurlarından gevrek zamlandı. 14 Ocak 2021 tarihi itibariyle 100 gram gevrek, 2 liradan satışa sunuldu. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, “Biz yine de İzmirli halkının yanında olduk. Makul ölçüde zam yaptık. İstanbul’da 100 gram gevreğin satış fiyatı 2,5 lira, biz İzmirliler olarak gevreğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

A’dan Z’ye her şey zamlandı

En büyük sıkıntılarının malzeme fiyatlarına gelen zamlar olduğunu dile getiren Erişen, “Bir çuval una 7 ayda 80 lira zam gelirse ne yaparsınız? A’dan Z’ye her şeye zam geldi. Hatta pandemide zam yapmamayı düşündük ama maliyetler çok yüksek olunca makul bir fiyat belirledik” diye konuştu. Öte yandan Erişen, pandemi sürecinde gevrekçi tezgahlarının yüzde 50’sinin kapalı durumda olduğunu ve gevrek satışı yapan mekanlarında yüzde 50- 60 oranında kazançlarının düştüğünün altını çizerek, “Her yer boş! İnsanlar kan ağlıyor” dedi.