Genel-İş İzmir 2, 5, 7 ve 8 No’lu Şubeler örgütlü olduğu Bornova Belediyesi fen işleri şantiyesi ve parkbahçelerde, Çiğli Belediyesi şantiyesinde, Konak ve Karşıyaka Belediyelerinde açıklama yaparak “Torba yasayı geri çekin” dedi. Genel iş 2 nolu şubede örgütlü olan İZENERJİ işçileri  Konak, Karabağlar, Bergama, Ödemiş İZSU'da, sosyal projeler, mezarlıklar, hastane, parkbahçeler gibi birimlerde açıklama yaptı.

Buca Gediz’de bulunan Buca Belediyesi temizlik işçileri kortej oluşturarak Konak Belediyesi şantiyesi önünde Konak ve Karabağlar şantiyelerinden çıkan işçilerle buluştu.

İşçiler yaptıkları açıklamada, “25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı mücadelemiz sürüyor. İşyerlerindeki ve meydanlardaki eylemlerimizin ardından dün Konfederasyonumuz DİSK’in Meclis önünde yapmak istediği basın açıklaması şiddet uygulanarak engellendi. Patron örgütleri geldiğinde Meclis’in önüne kırmızı halılar serenler, işçi sınıfının itirazlarını zor kullanarak bastırmaya çalıştı. Ama nafile. DİSK’in sözü işçi sınıfının sözüdür. Dün her türlü engellemeye rağmen TBMM’de yükselen ses işçi sınıfının sesidir. Bizler dün meclisteki itirazı bugün işyerlerinde bir kere daha yükseltiyoruz” dedi.

İş yerlerinde yapılan açıklamada işçiler, “ İşyerlerinde, meydanlarda ve son olarak da mecliste ifade ettiğimiz bu yasa teklifi geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Uyarıyoruz: İşçi sınıfının sabrıyla daha fazla oynamayın!  Kıdem tazminatımıza, emeklilik hakkımıza, çocuklarımızın hakkına dokunmayın! Torba yasayı geri çekin” diyerek taleplerini dile getirdiler. (EVRENSEL)