Kan stokları kışın azalan Kızılay, MEB ile yaptığı kampanyayla bu açığı kapatmayı planlıyor. Konak İbni Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bu kampanyaya destek verdi.

Kızılay, kış aylarında azalan kan stokları için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliğine gitti. Buna göre, MEB'e bağlı tüm okullarda Kızılay, stand açarak kan toplayabilecek.


umutKonak İbni Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de bu anlamlı kampanyaya destek vermek için gönüllü oldu. Okulun kapılarını Kızılay'a açan lisede, birçok öğrenci ve öğrenci velisi kan bağışında bulundu. Sabah 09.00'dan 16.00'ya kadar Konak İbni Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde kan bağışlarını alan Kızılay, ilgiden memnun kaldı. Kızılay Doktoru Yusuf Duran, her kış özellikle Aralık, Ocak ve Şubat aylarında kan bağışlarının azaldığını belirterek “Kan bağışlarının azaldığı kritik ayları, okullarda yaptığımız kampanyalar ile aşmaya çalışıyoruz. 18 yaşını dolduran bireyler veya 18 yaşından küçük öğrencilerin ebeveynlerinin kan bağışı yapmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

İZMİR DUYARLI BİR KENT

65 yaşına kadar kan verilebileceğini söyleyen Duran, erkeklerin yılda 4, kadınların ise yılda 3 kez kan bağışı yapabileceklerini açıkladı. Kanın, sürekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Duran, “İzmir, diğer illlere göre kan bağışı konusunda çok önde. Bu durum okulların katkı sunması ile daha da iyi duruma gelecek. Kan bir gün hepimize gerekli olabilir. Kan bağışlayan kişilerin, ileride kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski daha düşük. Kan bağışının miğrene çözüm olduğu bile söylenmekte. Ayrıca ruhsal olarak sosyal bir yanı da var” diyerek herkese bağışa çağırdı.

Çok güzel bir duygu

Müdür Yardımcısı olan Meslek Dersleri Öğretmeni Nursel Köken de kampanyaya destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek “Okulumuzun velileri kampanyaya çok yoğun ilgi gösterdi. Bağışçı velilerin çocukları bir gün süresince izinli sayılıyor. Sağlık Meslek Dersi öğretmeni olduğum halde bu mevsimde kana ihtiyaç duyulduğunu bilmiyordum. Yeni öğrendim. Okulumuz bu iş için seferber oldu. Birilerine faydalı olabilmek çok güzel bir duygu” dedi.