HABER/ Gökçe ADAR

Genel İş İzmir 2 Nolu Şube'nin, 11 Ocak günü İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık girişinde yapmak istediği yetki itirazı eylemi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne çağrılan şube başkanları, iş yeri temsilcileri ve işçiler ifade verdi. İfadeye çağrılanlar arasında Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Yöneticileri Ümit Gültekin, Suat Kandemir, İmam Rıza Güzel, Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Yöneticisi Birkan Acar, İZSU işyeri temsilcileri Eren Bilgen, Taner Tan, İZENERJİ işçisi Uğur Erman Karakoç, Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral, 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, Gıda İş Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek ve Lastik İş İzmir Eski Şube Başkanı ve sendika uzmanı Zedin Yumli'nin olduğu öğrenildi.

Tahammülsüzlük örneği


İşçileri yalnız bırakmayan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, şöyle konuştu: "Polis, o gün yaptığımız basın açıklamasında, demokrasiye özgürlüklere tahammülsüz olduğunu gösterdi ve işçilere saldırdı. Biz de, bize yapılan bu saldırıyı püskürtmek, işçilerin birliğini ve dayanışmasını göstermek adına geldik. İfademizi verdik. Bundan sonra da işçi sınıfına layık olarak mücadelemiz devam edecek.” Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ve 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral ise "Yapmış olduğumuz eylem ile ilgili soru sordular. Bizde anlattık. İşçi dayanışmasının devam edeceğini belirttik" dedi.


Ne olmuştu?


11 Ocak 2018 günü belediye önünde toplanan Genel İş üyeleri başkanlık kapısı önüne yürüyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZENERJİ'nin yetkisine yaptığı itirazı geri çekmesini isteyecekti.

Ancak yürüyüşe engel olan polis, biber gazı ve coplarla işçilere müdahale etmişti. Eylem esnasında aralarında şube yöneticileri ile işyeri temsilcilerinin olduğu 9 sendika üyesi gözaltına alınmıştı. Eylem sonrası Şube Başkanı Arif Yıldız da ifadeye çağrılmıştı.