Eğitim-İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Adem Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

“21 Mayıs Cumartesi günü Adana’da düzenlenen AKP etkinliği için Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi ilimiz İzmir’den de öğrenci taşınmış ancak bu taşıma, tuzağı aratmayacak bir yöntemle yapılmıştır. Bunun en iyi örneği ise Konak Hürriyet Anadolu Lisesi’nde yaşanmıştır. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek’in yönlendirmesiyle okula gelen iki AKP Gençlik kolları yetkilisi, okul müdürü Sabahattin Kuru ile görüşmüş ve bu görüşmede Adana’da yapacakları etkinliği ve bu etkinliğe Cumhurbaşkanı’nın da katılacağını anlatmış ve katılım sağlanmasını isteme cüretinde bulunmuştur. Okul müdürü ise etkinliğin siyasi içeriğinden bahsetmeden sınıf başkanları ve yardımcıları aracılığıyla tüm öğrencilere Adana’da ücretsiz bir konser olacağını duyurmuş ve böylece bir kandırmaca dizayn etmiştir.

Bu konuda elimize geçen belge ve bilgiler ışığında Eğitim-İş İzmir 1 No’lu Şube olarak, harekete geçmiş ve İl Milli Eğitime başvurmuş bulunmaktayız.

İl Milli Eğitime sorduğumuz soru özetle şudur:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu hiçe sayan, kamu yöneticisine yakışmayacak biçimde partizanca davranan, kendi siyasi görüş ve eğilimi çerçevesinde hareket ederek devlete olan güvenci sarsan ve okuldaki güven ve çalışma barışını bozan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Konak Hürriyet Anadolu Lisesi Müdürü hakkında bir işlem başlatılmış mıdır? “Evet” ise neticesi nedir, “hayır” ise bu nasıl hukuksuz bir suskunluktur? İl Milli Eğitime yolladığımız resmi yazıdaki ihtarımızı da kamuoyuyla açık şekilde paylaşarak tekrarlıyoruz: Bu şahıslar hakkında gereken idari işlemler derhal başlatılmazsa konuyu yargıya taşıyacak ve peşini bırakmayacağız. Başöğretmenimizin bize emaneti olan öğrencilerimiz bu ülkenin geleceğidir, onları iradelerini de hiçe sayarak siyasi şovlara malzeme etmek kimsenin haddi değildir! Hesap soracağız! Öğrencilerimiz kimsenin siyasi mitinginin zoraki figüranları değildir! Eğitim, kimsenin arka bahçesi değildir! En önemlisi, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız sahipsiz değildir! Başöğretmen’in eğitim neferleri var; Eğitim-İş var, bunu göstereceğiz!”