Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Burhan Özfatura, kurucusu olduğu Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı (EBKOV) ve Konak Belediyesi işbirliği ile engelli bireylere ve ailelerine sunulan olanaklardan bahsetti. Özel eğitim ve rehabilitasyon sektöründe Türkiye’de özgün olarak projelenmiş ilk özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olan Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nün 2019 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatan Özfatura, “Engelli bireylerin tüm ihtiyaçları öngörülerek hazırlandı. Bireysel eğitim odaları, grup eğitimi odaları, fizik tedavi salonu, oyun ve etkinlik odası, rehberlik servisi ve aile danışmanlığı birimi, kapalı spor salonu, dinlenme odaları, veli bekleme salonu, bebek bakım odası ve açık oyun alanıyla ihtiyaç sahibi engelli bireylere ve ailelerine ücretsiz olarak hizmet veriliyoruz” diye konuştu. Özfatura, Konak Belediyesi’nin destekleri için de teşekkürlerini sundu.

HER YAŞTAN BİREY

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre dünyada 1 milyardan fazla engelli birey olduğunu ve ülkemizde de 9 milyon engelli olduğunu açıklayan Özfatura, “Şehir gürültüsünden uzak ve doğayla iç içe kampüsümüzde, her yaştan engelli bireye ücretsiz eğitim hizmeti veriyoruz. Ayrıca dezavantajlı ailelerin çocukları için de ücretsiz kreş imkanı sunuyoruz. Atölyelerimizde resim, müzik, el işi, seramik, bilgisayar, okuma yazma gibi eğitimler veriyoruz” dedi. Doğru eğitim ile engelli bireylerin başaramayacağı bir şeyin olmadığını vurgulayan Özfatura, “Zihinsel ve bedensel engelli veya otizmli her yaştan gruba burada tanı koyduktan sonra eğitim desteği veriyoruz. Bu imkanlardan ne kadar çok insanı faydalandırırsak o kadar iyi olacak. Engelleri yüzünden evde kalmasın. Bizler, Konak Belediyesi’nin de destekleriyle ücretsiz servisten, yemekhane hizmetlerine kadar her olanağı engelli bireylerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇİFTLİĞİ DE MEVCUT

Kampüs içerisindeki birimlere de dikkat çeken Özfatura, şöyle konuştu: “Konak Engelsiz Yaşam Köyü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Hayata Devam Projesi/ Atölyeler, Aile ve Eğitici Eğitim Birimleri, Konak Halk Eğitim Merkezi’ne tahsis edilen birim, ‘Minikler Konağı’ olarak adlandırılan 2 adet kreş birimi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteklediği “Eko-Çiftlik Projesi” birimi vatandaşlara hizmet veriyor.”